Adidas neemt duik in OOH-bord

Crea / News

Een primeur voor Adidas? Het sportmerk maakte zo blijkt het eerste ‘vloeibare’ OOH-bord ooit. Locatie van dienst voor dit huzarenstukje was het strand van Dubai.

Het billboard is eigenlijk een zwembad van 5 meter breed op 3 meter diepte, goed voor 43.000 liters water (of 3.319 Adidas-schoendozen, voor de liefhebbers). Met het billboard wil Adidas niet alleen reclame maken voor zijn badkleding-collectie, maar wil het ook vrouwen aanspreken en sport op die manier zo inclusief mogelijk maken. Uit recent onderzoek door YouGov blijkt namelijk dat slechts 12% uit de Verenigde Arabische Emiraten zich comfortabel voelt bij het dragen van zwemkleding op het strand of aan het zwembad.

Het bord nodigde vrouwen daarom letterlijk uit ‘een duik te nemen’. Onder hen Adidas-ambassadrice en triatleet Dareen Barbar, die haar been verloor op haar vijftiende, en Raha Moharrek, eveneens ambassadrice van het sportmerk maar ook de eerste Saoedische vrouw die de Mount Everest beklom.

Om dit historische moment nog te versterken werden live beelden van het reclamebord naar een digitaal scherm op de Dubai Ice Rink gestreamd, een schaatsbaan in Dubai die vlak naast de Adidas flagship store ligt, zodat ook omstaanders konden genieten van het schouwspel.

De campagne ontstond uit een samenwerking tussen Havas Middle East, Havas Creative en Red Havas.