AdSomeNoise en Vlaamse Ondernemers versnipperen regels

Crea / News

Vlaanderen staat bekend voor zijn overmatige regeldruk, iets wat ondernemen niet altijd even eenvoudig maakt. Om die “regulitis” op een ludieke maar niet mis te verstane wijze aan de kaak te stellen, werkte het Leuvense agentschap AdSomeNoise een campagne uit voor de Vlaamse Ondernemers: De Vlaamse Snipperdagen.

Op 8 mei, de laatste dag van de parlementaire werkzaamheden, trokken de Ondernemers, gewapend met een papierversnipperaar, naar het Vlaamse Parlement om er letterlijk wetten en regels te versnipperen. Meer dan vijftig parlementsleden uit de federale Kamer en het Vlaams Parlement kwamen langs voor een gesprek over de regeldruk en kozen hun wettekst die ze door de papierversnipperaar jaagden.

De Vlaamse Ondernemers nodigen ook alle ondernemingen uit om zelf aan te geven welke regelgeving volgens hen beter wordt afgeschaft. Via de website kan iedereen een stem uitbrengen op een longlist van vijftien overbodige regels of wetten.

“Wij hebben niet alleen de fysieke actie van onze klant uitgewerkt, maar deze ook online doorgetrokken. Daardoor krijgen ondernemers de kans om de wet die ze willen zien verdwijnen, letterlijk te versnipperen en dat ook live te zien gebeuren op de campagnewebsite,” zegt Angelo Callant, client services director bij AdsomeNoise.

“We wilden het thema administratieve vereenvoudiging heel tastbaar maken en daar zijn we heel goed in geslaagd vind ik,” reageert Eric Laureys, woordvoerder van VOKA.

De campagne De Vlaamse Snipperdagen loopt van 8 mei tot en met 8 juni 2024. Na afloop zullen de Vlaamse Ondernemers de top-3 bekendmaken van de dringend te versnipperen regels en wetten.

Credits:

Client: De Vlaamse Ondernemers
Client contact: Eric Laureys (Voka)
Agency: AdSomeNoise
Creative Directors: Gert Pauwels en Patrick De Win
Art Direction: Tom Vanleenhove
Copywriting: Lotte Reynaers
Production: Arne Defoor
Client Service Director: Angelo Callant
Project Management: Emma Woensdregt
Technical set-up: Optical Infinity