AG Insurance, BNP Paribas Fortis en Touring sluiten partnership voor mobiliteit van de toekomst

Communication / News

AG Insurance, BNP Paribas Fortis en TouringDe manier waarop we ons verplaatsen evolueert razendsnel. Technologische innovaties, ecologisch bewustzijn en wijzigende klantenbehoeften bieden nieuwe perspectieven om onze mobiliteitsgewoontes drastisch te veranderen. De drie Belgische bedrijven AG Insurance, BNP Paribas Fortis en Touring hebben daarom een strategisch partnership afgesloten dat innovatieve mobiliteitsoplossingen zal mogelijk maken of de ontwikkeling ervan zal bevorderen.
AG Insurance, BNP Paribas Fortis en Touring willen samen nieuwe oplossingen ontwikkelen met een focus op mobiliteit, preventie en bijstand, om zo mobiliteit in al haar vormen laagdrempelig te maken en elke gebruiker een vlotte en veilige verplaatsing te garanderen, ongeacht het transportmiddel dat hij gebruikt.
AG Insurance, BNP Paribas Fortis en TouringIn een eerste fase zullen de diensten en producten van Touring ruimer en intensiever verdeeld worden, zowel via AG Insurance en zijn netwerk van makelaars als via het netwerk van BNP Paribas Fortis, en zullen gezamenlijk nieuwe en exclusieve diensten worden ontwikkeld. Daarnaast zullen de partners de verdere ontwikkeling van het mobiliteitsecosysteem MaaS (Mobility as a service) ondersteunen, waarbij verschillende mobiliteitsdiensten geïntegreerd en gecombineerd worden.
Nu reeds wordt ‘Easyway’, de MaaS-app van Touring ontwikkeld door Optimile, uitvoerig getest door personeelsleden van de Antwerpse vestiging van AG Insurance, dit in het kader van het initiatief ‘Slim naar Antwerpen’. Ten slotte willen de drie partijen in de toekomst eveneens nog andere innovatieve projecten op het vlak van mobiliteit ontwikkelen. Zo zal reeds op vrij korte termijn een gezamenlijk pilootproject rond connected car systemen opgestart worden.
Het nieuwe partnership versterkt de groeistrategie van de drie partners, AG Insurance, BNP Paribas Fortis en Touring, en moet miljoenen klanten een ‘best in class’ dienstverlening bieden.