AkzoNobel en iO trots op Kleur van het Jaar 2024: Sweet Embrace

Marketing / News

Elk jaar verblijdt AkzoNobel de markt met hun Kleur van het Jaar lancering. Inspirerende nieuwe trendy kleurpaletten die het gevoel van een ruimte kunnen veranderen. Ook dit jaar zette iO haar schouders mee onder dit prachtige project met marketing expertise. Een hele klus, met een prachtig kleurrijk resultaat. Michel Claassens, Global Director Digital Solutions bij AkzoNobel: "Het wereldwijd live zetten van de Kleur van het Jaar campagne is een enorm complexe klus. Met militaire precisie is de wereldwijde livegang gemanaged, waarbij het iO team de spil in het web waren in een complex en divers stakeholderlandschap met spelers en klanten verspreid over de hele wereld. Mede door als een verlengstuk van de organisatie te acteren, heeft iO een fantastische prestatie geleverd!"

De digitale campagne - Kleur van het Jaar 2024: Sweet Embrace™
De digitale campagne - Kleur van het Jaar 2024: Sweet Embrace™

Na een uitgebreide voorbereiding lanceerden AkzoNobel en iO wereldwijd de digitale campagne voor de Kleur van het Jaar: Sweet Embrace™. In de voorbereiding keken de digitale marketing experts van iO mee naar het optimaliseren van de campagneflows op en tussen de webpagina's, e-mail campagnes en mobiele apps. Uiteindelijk resulteerde dit in meer dan 300 webpages, ondersteund door 100 e-mails en 12 mobile notification campaigns van China tot Nederland tot Brazilië. Hiermee komt de Kleur van het Jaar, Sweet Embrace™, met 30 ondersteunende kleuren in 3 paletten optimaal tot zijn recht in de consumenten en professionele markt. Een stevige berg werk voor een toegewijd iO team dat in directe samenwerking met de klant voor een periode van 6 maanden hier vol voor is gegaan. Maarten van Haperen, Digital Delivery Manager bij iO: “Ik ben trots dat onze digitale experts ook dit jaar weer samen met AkzoNobel een campagne mogelijk maken die zoveel impact heeft voor AkzoNobel. Prachtig resultaat en het blijft bijzonder om te weten dat honderdduizenden mensen wereldwijd het werk van ons team zien, chapeau!”

De verschillende touch points sluiten aan bij het gevoel wat AkzoNobel's Sweet Embrace™ oproept: een gevoel van geborgenheid die het huis kan vullen. De pastelroze tint, geïnspireerd door zachte veren en avondwolken, is perfect voor het creëren van de kalme en gastvrije ruimtes waar zo velen van ons naar hunkeren. De e-mailcampagnes sturen gebruikers naar de online pagina's waar met beelden zichtbaar wordt hoe de kleur met verschillende paletten toegepast kan worden, en waar testers aangeschaft kunnen worden. Met de mobiele push notificaties worden gebruikers uitgenodigd gebruik te maken van AkzoNobel's Visualizer app waarmee gebruikers met verf-ideeën kunnen spelen in hun eigen huis.