Alain Heureux terug naar roots bij Virtuology Academy

News / People

Na een langdurige periode in het buitenland, met onder andere opdrachten ter bevordering van de ontwikkeling van een innovatie cultuur en lean processen binnen een van de business units van Saint-Gobain, keert Alain Heureux terug naar Virtuology International en naar zijn historische vennoot Cedric Donck. Hij zal met hem samenwerken aan de verdere uitbouw van Virtuology Academy in België en Frankrijk en zal er instaan voor de ondersteuning van de sales- en marketing activiteiten voor de groep Virtuology International, waarvan hij mee aan de wieg stond in 1998. 

Ter herinnering, Cedric Donck heeft sinds 2012 een communicatiegroep ontwikkeld met acht operationele entiteiten (blue2purple, Mobilosoft, Smartelia, Programmads, eTail Distribution, Maastery, Broadkat en de Virtuology Academy) met circa 250 medewerkers verspreid over vijf geografische hubs (Parijs, Brussel, Tanger, Montréal en Antananarivo). Hij beheert de groep samen met Grégoire de Neve (CFO) en heeft er een menselijke en ondernemende cultuur ontwikkeld waardoor de verschillende managers van de entiteiten zich zelf in volle autonomie kunnen beheren.

Alain Heureux, CEO Virtuology Academy, en Cédric Donck, CEO Virtuology International

Virtuology Academy heeft een interne opdracht ter ondersteuning van de 250 medewerkers van de groep doorheen trainings van zowel soft- als hard skills, maar heeft vooral een externe opdracht zijnde het helpen van bedrijven in drie verschillende domeinen: leadership, innovation en digital marketing. Donck en Heureux dagen directieraden van bedrijven uit en trainen hen om disruptieve innovatie te begrijpen en centraal te plaatsen in hun beleid.

Sinds de terugkeer van Heureux zijn er talrijke nieuwe klanten bijgekomen waaronder AG, Proximus, Schréder en Carrefour (in samenwerking met de Mobilosoft School). Naast hem bestaat het team van de Academy uit Chloé Joly, coordinator van alle trainings, Remi Salette, die de Academy ontwikkelt in Frankrijk, en uit interne en externe thematische experten.

Ter herinnering : Na de ontwikkeling van The Egg Brussels (2007-2013) en IAB Europa (2006-2013) maar ook na een lange persoonlijke zoektocht ten gevolge van het overlijden van zijn zoon Anthony in 2011, had Alain Heureux een opdracht aanvaard voor Saint-Gobain (2014-2018) dat eruit bestond fablabs te bouwen en op te starten binnen de fabrieksomgeving om een nieuwe bedrijsfcultuur te ontwikkelen, om innovatieprocessen te versnellen en om een nieuwe vorm van leiderschap te promoten. Aktief zowel in Azië als in de States en Europa, heeft deze opdracht hem toegelaten om een unieke know-how uit te bouwen in het définiëren en uitrollen van disruptieve innovatie strategieën en projecten. Tijdens deze periode werd hem ook gevraagd door de University of Technology uit Gdansk in Polen om les te geven over Innovatie en Digitale Transformatie in het MBA-programma, maar tevens ook om nieuwe activiteiten te bedenken en op te starten in het programma zoals meditatie essies of inspirerende 'safari’s' naar creatieve steden in Europa. Ook de business school van UNIT.City in Kiev deed een beroep op hem om het MBA-programma aan te sturen alsook om hun coding school Ecole 42 te adviseren.