Alcoholvrije gin Botaniets werkt exclusief samen met JCDecaux

Media / News

JCDecaux en Botaniets (NietsCo) gaan een samenwerking aan in het kader van het Start-Up Academy-programma. JCDecaux ondersteunt via dat programma al enkele jaren de Belgische startups die hun reputatie en bedrijf willen versterken. Het stelt jonge bedrijven in staat om te profiteren van JCDecaux touchpoints om hun zichtbaarheid bij de Belgen te vergroten.

De laatste jaren kiezen steeds meer Belgen voor alcoholvrije dranken, de trend is duidelijk Low and No (laag suikergehalte en geen alcohol). Het bedrijf Niets Co, opgericht door Alexandre Hauben, werd bekroond door Gault & Millau. Het biedt traditionele, gedistilleerde honderd procent alcoholvrije dranken aan, zowel in de horeca als aan de particulieren. De jenever Botaniets werd in 2020 op de Belgische markt gelanceerd.

JCDecaux zal Botaniets ondersteunen in hun eerste out-of-home campagne, met als thema de verbluffende cocktail, die te zien zal zijn op de twee bij twee meter straatmeubilair en in fullwrap op de Brusselse trams. De straatcampagne zal in vier golven verlopen. De eerste is gepland voor januari, net op tijd voor Dry January. Die campagne werd samen met het creatieve team ontwikkeld en geoptimaliseerd met behulp van verschillende tools van JCDecaux (Creative heatmap, i-Check en Gaze Sequence) om de prestaties van de campagne te boosten. "We zijn trots op deze samenwerking met Botaniets en het verheugt ons de Belgische knowhow in de kijker te zetten," zegt Thierry Desmedt, co-CEO bij JCDecaux België & Luxemburg. "Dit is een unieke kans voor Botaniets om een OOH-campagne te voeren op ons nationale JCDecaux-netwerk en consumenten op de juiste plaats te bereiken met de juiste boodschap.”

"We zijn vereerd dat we met de teams van JCDecaux konden samenwerken om deel uit te maken van hun programma," zegt Alexandre Hauben, directeur en CEO van NietsCo. "Botaniets is premium marktleider en deze campagne geeft ons op een meeslepende, toegankelijke en inspirerende manier een duwtje in de rug. Deze samenwerking luidt een nieuw tijdperk in voor ‘the king of zero’! We spreken met u op straat af in januari.”

Thierry Desmedt (Co-CEO JCDecaux) & Alexandre Hauben (Niets Co.)