"All Boobs Welcome Here" van Walkie Talkie ook welkom in Frankrijk

Awards / News

Elk persoon moet kunnen beslissen waar en hoe ze hun baby voeden, zonder oordeel of beperking van anderen. Dat is het uitgangspunt van Elvie, een Brits merk dat intelligente technologie voor vrouwen ontwikkelt. “All boobs welcome here” wil iedereen in staat stellen zich veilig en comfortabel te voelen als ze (borst)voeding geven in het openbaar. De campagne ontwikkeld door Walkie Talkie veroverde eerder België en wordt ook internationaal gesmaakt. In Frankrijk behaalde de campagne afgelopen week goud op de vierde editie van de Grand Prix Stratégies de la communication santé 2024.

In 2021 ontwikkelde Elvie samen met Walkie Talkie een speciaal ontworpen borstvoedingsbank die het borstvoeden en kolven in het openbaar aanmoedigt. De Belgische campagne werd alvast gelauwerd in binnen- en buitenland en daar komt nu ook Frankrijk bij.

Stratégies, een weekblad voor marketing, communicatie en media, nomineert het allerbeste werk op het gebied van communicatie in de gezondheidszorg. Hun jury bestaat uit onder andere specialisten in gezondheidszorg, communicatie-experten, laboratoria en start-ups. Op 23 mei bekroonde Stratégies Elvie’s Franse agency Zmirov Communication en Walkie Talkie met goud.

De campagne heeft ontegensprekelijk internationaal cachet. Na de succesvolle lancering in Kortrijk, een van de eerste steden met een borstvoedingsbank, maakte de bank een stop in onze hoofdstad. Daar kreeg de bank een plek in het Administratief Centrum op de plek waar jonge ouders hun kersverse spruit in het bevolkingsregister kunnen inschrijven. Nadien kreeg de bank een plek in Amsterdam aan de Berensluis, een bekende brug in Amsterdam-Centrum. Nadien reisde de borstvoedingsbank naar Parijs, waar moeders op vier iconische plekken (Champs de Mars, Jardin de Tuileries, Hôtel de Ville en Rue du Trésor) hun kind konden voeden. Media zoals Le Parisien, TF1, RTL, CNEWS, Voltage Radio en Huffpost smulden van de lancering en bekrachtigden het statement dat élke bank een borstvoedingsbank zou moeten zijn. Er wordt momenteel – in nasleep van de campagne – een wetsvoorstel besproken in de Nationale Vergadering en lokale overheden zoals Lyon en Agen testen borstvoedingsbankjes in hun stadscentra.