ALS Liga en Serviceplan vieren 10 jaar ALS Bucket Challenge, maar zonder de makers

Crea / News

De beroemde ALS Ice Bucket Challenge viert zijn 10e verjaardag! Van Taylor Swift tot Mark Zuckerberg, van New York tot Seoul en Parijs, de hele wereld deed mee aan deze uitdaging, die bestond uit het gieten van ijswater over jezelf en het nomineren van mensen die je kende om hetzelfde te doen. Tot op heden is het één van de meest virale trends voor een medisch doel geworden, waardoor ALS (Amyotrofische Lateraal Sclerose) meer bekendheid heeft gekregen en in veel landen miljoenen donaties zijn opgehaald.

Ter gelegenheid van Wereld ALS Dag op 21 juni vieren ALS Liga en Serviceplan 10 jaar ALS Ice Bucket Challenge. De drie mensen achter het project werden geëerd: Pete Frates, Anthony Senerchia en Pat Quinn. Helaas zullen deze gasten niet deelnemen aan de jubileumvieringen, omdat ze inmiddels aan ALS zijn overleden.

Hierdoor zullen Pete, Anthony en Pat nooit zien wat hun acties teweeg hebben gebracht: meer wetenschappelijke ontdekkingen, meer mogelijkheden voor zorg en mensen die zich vandaag de dag nog steeds inzetten om de ALS Ice Bucket Challenge gaande te houden. Het idee achter deze campagne is om hun initiatief voort te zetten en deze nalatenschap te behouden.

Met deze actie lanceert ALS Liga - Ligue SLA ook opnieuw een oproep voor donaties, met als hoogtepunt een wandeling van 3 km op 21 juni, van hun kantoor in Leuven naar de ALS-laboratoria. Aarzel niet om een donatie te doen via deze link.

Credits:

Accounts: Sylvie De Couvreur, Nick Van Calck

ECD: Myles Lord

Strategy: Amber Pelegrin

Concept providers: Marc Thomasset, Nathalie Strybos

Copywriter NL : Sander Van Den Broecke

Graphic designer: Denis Roumegoux

Motion designer: Mathilde Hermetz, David Storm

Partnership: Beinfluence