AMMA 2024: dit zijn de genomineerden

Awards / News

De editie 2024 van de AMMA (Annual Master in Media Awards) heeft andermaal een nieuw record gevestigd. Er werden niet minder dan 185 dossiers ingediend in de 14 AMMA-categorieën, die elk betrekking hebben op een specifiek domein van de media-expertise. 

116 media- en reclameprofessionals van de AMMA-jury 2024, samengesteld door voorzitter José Fernandez, chief customer experience, marketing & digital officer bij D’Ieteren, vergaderden tijdens negen sessies op 17 en 18 april om de inzendingen te evalueren en de vijf beste dossiers te nomineren voor negen categorieën. 

De toewijzing van de AMMA verloopt in twee stappen. Zo worden de dossiers binnen de categorieën ‘Best Media Strategy’, ‘Best Creative Media Use’, ‘Best Use of Performance Marketing’, ‘Innovation & Development of the Year’, ‘Media Research of the Year’, ‘Best Use of Data’, ‘Best Use of Native & Content’, ‘Best Use of 1 Medium’ en ‘Media Sustainabile Development Award’ grondig onder de loep genomen tijdens negen verschillende juryzittingen van een groep experten die vijf dossiers per categorie selecteren en doorsturen naar de finale Jury. 

De debatten van die negen expertgroepen werden in goede banen geleid door juryvoorzitter José Fenandez, bijgestaan door de juryvoorzitters van de vorige AMMA-edities Nathalie Rahbani, Christine Jean (BROCOM) en Steven De Deyne (Proximus). 

De awards voor de felbevochten categorie (28 ingezonden dossiers) ‘Best Media Strategy’ zullen verdeeld worden door de finale AMMA-jury tussen onderstaande campagnes: 

Voor de prijzen van ‘Innovation & Development of the Year’, die initiatieven bekronen voor een opmerkelijke bijdrage aan de ontwikkeling van een medium of aan de kennis van de markt, ziet de lijst der genomineerden er als volgt uit:  

 De top vijf binnen de categorie ‘Best Use of Data’ (18 dossiers) ziet eruit als volgt:  

 Voor de AMMA van ‘Media Research of the Year’ komen vijf opmerkelijke cases in aanmerking:  

Het recordaantal inzendingen (29!) in de categorie ‘Best Use of Native & Content’ toont aan dat de ‘native’ reclameformaten zich steeds verder ontwikkelen binnen onze markt. Voor het eerst behandelden meerdere dossiers contentverspreiding via podcasts en ‘influencers’ als centrale touchpoints voor campagnes. De jury koos uiteindelijk na lang beraad voor deze vijf cases:  

De expertjury voor de categorie ‘Best Use of Performance Marketing’ koos uit acht sterke dossiers deze vijf genomineerden:  

 Binnen de categorie ‘Best Use of 1 Medium’ werden 19 dossiers gewikt en gewogen die allen aantoonden hoe het excellente gebruik van een touchpoints een wezenlijk verschil kan maken voor het behalen van communicatiedoelstellingen. De jury duidde vijf genomineerden aan:   

Binnen de categorie ‘Best Use of 1 Medium’ werden 19 dossiers gewikt en gewogen die allen aantoonden hoe het excellente gebruik van een touchpoints een wezenlijk verschil kan maken voor het behalen van communicatiedoelstellingen. Deze zeer uitgebreide jury van liefst 18 experten duidde 5 genomineerden aan:

De categorie ‘Best creative Media Use’ telde dit jaar 18 dossiers. De jury selecteerde deze 5 genomineerden:

De Media Sustainable Development Award honoreert de ontwikkeling van oplossingen en innovaties van mediabedrijven die bijdragen aan een meer duurzaam ecosysteem.  De expertjury voor deze categorie selecteerde 5 cases.