Ampere en Mutant halen nachtschade in met exclusieve sneakercollectie

Crea / News

22 maanden. Zo lang moesten onze clubs de deuren sluiten. Dat is bijzonder lang. Sterker nog: geen enkele sector zat zo lang op slot als de clubsector. Een verlies voor veel uitbaters en een enorme frustratie voor alle club kids die hunkeren naar de dansvloer. Maar op 18 februari was het weer zover. Dan mochten nachtclubs hun deuren openen, zonder beperkingen of vervroegd sluitingsuur. Om dat in te huldigen lanceerden de iconische Antwerpse nachtclub Ampere en Mutant een exclusieve sneakercollectie genaamd Night Damage. 22 custom paar, eentje voor elke maand dat de club gesloten was, die eruit zien alsof er een nacht lang zwaar in gefeest is. “Als basis kozen we het Reebok ‘Club C’ silhouet. Deze iconische sneaker is al sinds de late jaren ’90 één van de meest vertegenwoordigde sneakers in de rave scene. Ze waren oorspronkelijk onlosmakelijk verbonden met nightlife in Manchester, op het moment waarop er veel illegale raves in warenhuizen ontstonden. Zo’n stevige sportschoen kwam natuurlijk goed van pas als je moest vluchten voor de politie. Na de eeuwwisseling werd deze sneaker ook een go-to wearable in onze Belgische clubs," zegt Roxane Schneider, art director bij Mutant.

“We hebben deze klassieker geredesigned tot een ‘Night Damage edition’ vol vergeelde plekken, plakkerige zolen, gescheurde tongen, bevuilde veters en zelfs kleine stukjes glas tussen de zolen. Een schoen getekend door de nacht, klaar om de volgende in te duiken," vult Usman Abdul, tevens art director bij Mutant die na de uren zelf sneakers customiset, aan.

De 22 Night Damage sneakers zijn sinds 22/02/2022 om 14u22 te pre-orderen via Vier, Avenue en Ampere. De opbrengst gaat integraal naar de Ampere als sponsoring voor de clubsector. “Het Belgisch nachtleven heeft serieus wat ‘damage’ opgelopen in de afgelopen jaren. Deze heropening is best een belangrijk moment voor ons. Een moment dat we wilden vastleggen. We hopen dat als clubbers om 5u ‘s ochtends naar hun bevuilde schoenen kijken, dat ze dan goed beseffen hoeveel geluk we hebben dat we dit weer kunnen doen," aldus Joachim Marijnen, creative director bij Club Ampere.

U vindt dit nieuws interessant en bent nog niet ingeschreven op PUBNews en PUB on Saturday? Klik hier, scroll naar beneden en laat uw gegevens achter...

U heeft nog geen full acces-abonnement op PUB? Klik dan hier  en doe wat nodig is...