AP en Kanaal Z zoeken beste corporate video

Agenda / Media / News

Belgian Corporate Video Festival

Jaarlijks organiseren AP Hogeschool en Kanaal Z het Belgian Corporate Video Festival, de grootste awardshow van België die de beste corporate video’s bekroont en in de kijker zet. De 18e editie van het Festival vindt plaats op 1 juni 2017 in Kinepolis Brussel. De organisatoren roepen bedrijven en organisaties op om hun video-inzending in te dienen vóór 10 maart 2017.

Het Belgian Corporate Video Festival reikt awards uit in diverse categorieën: Employer Branding, Motivation, Training, Product, Service, Corporate Image Profit, Corporate Image Non-Profit en Event. Verder kunnen films ook bekroond worden met vijf Special Awards voor Live Action, Animation, Authenticity, Script of Multichannel en twee Grand Prix. Bedrijven kunnen hun corporate video inzenden tot en met 10 maart 2017 via www.bcvf.be.

Uit alle inzendingen worden per categorie drie video’s genomineerd door een professionele jury onder leiding van Prof. Dr. Karolien Poels, verbonden aan het Departement Communicatiewetenschappen van de Universiteit Antwerpen en Jean-François Raskin, algemeen beheerder van het IHECS (Institut des Hautes Etudes des Communications Sociales) en voorzitter van de Raad van Beheer van de RTBF.

« Video wint steeds meer aan belang en heeft over de jaren heen een krachtige positie verworven in de bedrijfswereld. Zowel voor interne als externe communicatiedoeleinden worden bewegende beelden dagelijks ingezet als onmisbaar tool. Met de organisatie van het Belgian Corporate Video Festival wensen wij deze trend extra in de verf te zetten », aldus Beau Belckx, verantwoordelijke Mediarelaties van het festival.

Ontstaan als een kleinschalig project binnen de muren van AP Hogeschool, is het Belgian Corporate Video Festival uitgegroeid tot het grootste professionele netwerkevenement van de audiovisuele communicatie in België. In 2016 ontving het Festival een recordaantal van 372 inzendingen. Daarnaast verwelkomde het evenement meer dan 600 professionals uit de bedrijfs-, communicatie- en audiovisuele sector.

Voor de organisatie van het Festival kunnen AP Hogeschool en Kanaal Z rekenen op de structurele steun van Cercle de Wallonie, Kinepolis, Videohouse en VBO. Een film inzenden kan via www.bcvf.be.