Too Good To Go verkozen tot een van de beste apps ter wereld

4schools / Awards / News

Too Good To Go, de app voor voedseloverschotten, is uitgeroepen tot een van de winnaars in de categorie "Cultural Impact Award" op de prestigieuze Apple App Store Awards 2023. Van de 40 wereldwijde finalisten in 10 categorieën heeft Apple Too Good To Go bekroond met een award in de categorie "Cultural Impact Award", vanwege de uitzonderlijke gebruikerservaring en de diepgaande culturele impact van de applicatie op de samenleving.

Dankzij Too Good To Go redden 85 miljoen gebruikers voordelig eten in 150.000 winkels, bakkerijen, cafés en restaurants in 17 landen wereldwijd. Samen met de gebruikers heeft Too Good To Go de verspilling van meer dan 280 miljoen maaltijden voorkomen.

Geertje Zeegers, country director van Too Good To Go België en Nederland, vertelt: “Elke dag trekken we duizenden klanten naar de winkels, cafés en restaurants van onze partners. We helpen onze partners om hun onverkochte voedsel te hergebruiken en relaties op te bouwen met nieuwe klanten. Tegelijkertijd bieden we miljoenen gebruikers een positieve ervaring en voorkomen we verspilling van hoogwaardig voedsel. Door dit te doen, dragen ze bij aan een positieve impact op zowel de samenleving als de planeet.”

Het gebruik van de applicatie is simpel en eenvoudig. Elke dag verzamelen Too Good To Go partners hun onverkochte en overtollige voedsel en verkopen dit tegen een gereduceerde prijs in ‘Verrassingspakketten’. Dankzij de gratis app kunnen miljoenen gebruikers gemakkelijk de Verrassingspakketten reserveren om op een vooraf bepaald tijdstip op te halen, waardoor partners kunnen profiteren van extra bezoekersaantallen en inkomsten, terwijl de hoeveelheid afval wordt verminderd. 

Meer dan 85 miljoen gebruikers vertrouwen op de Too Good To Go app om te voorkomen dat goed voedsel wordt verspild bij meer dan 150.000 actieve partners in 17 landen. Samen hebben Too Good To Go gebruikers de verspilling van al meer dan 280 miljoen maaltijden voorkomen.