Aquarius steunt Special Olympics Belgium


Crea / News

Special OlympicsSpecial Olympics Belgium, de Olympische organisatie voor atleten met een verstandelijke beperking, lanceerde twee maanden geleden hun #DareToSponsor-campagne, waarbij de bedrijfswereld werd uitgedaagd om de SOB-atleten te sponsoren. Onder andere Aquarius reageerde positief. Samen met de Koninklijke Belgische Hockey Bond en het nationale hockeyteam organiseren ze een Unified-moment op zondag 10 juni in Sint-Agatha-Berchem.
Niet alleen topsporters verdienen het om gesponsord te worden door de grote bedrijven, ook de Special Olympics-atleten hebben recht op hun plaatsje te midden van al deze sponsordeals. Dat was de gedachtegang van de Olympische organisatie toen ze op 26 maart hun nieuwe nationale #DareToSponsor-campagne lanceerde. Nog geen dag later bevestigde Aquarius al zich in te zetten voor de atleten met een verstandelijke beperking. Zo zorgt Aquarius voor de nodige materialen en hydratatie. « Aquarius en de nationale Belgische hockey teams staan helemaal achter de missie van Special Olympics om iedereen - en dus ook sporters met een verstandelijke beperking - samen te brengen door middel van sport. We zijn dan ook heel trots en enthousiast om de ‘Dare to Sponsor’ uitdaging van Special Olympics Belgium mee tot uitvoering te brengen, » zegt Ben Bijnens, country director Coca-Cola Services.
Special OlympicsOp zondag 10 juni organiseert Aquarius samen met de Koninklijke Belgische Hockey Bond een Unified-moment met enkele trainingssessies en een korte Unified-match om ervaring en kennis uit te wisselen. Het is de eerste keer dat de Floorball atleten van Special Olympics een Unified match zullen spelen met het nationale team. 4 Red Lions laten samen met 10 G-hockeyers van de bond en 10 floorballspelers van Special Olympics Belgium zien dat atleten met en zonder verstandelijke beperking een sterk team vormen. Deze actie toont aan dat er steeds meer ruimte en aandacht is voor atleten met een verstandelijke beperking.