Arnaud Pitz volgt Jens Mortier op als voorzitter Creative Belgium

News / People

Creative Belgium en zijn board nodigt vanaf dit jaar zelf de voorzitter uit om voor drie jaar zijn visie in de missie van Creative Belgium te leggen. Eind juni neemt Arnaud Pitz (Egghunter) de fakkel overnemen van Jens Mortier. Tijdens de zomer zal Arnaud Pitz samen met de huidige board de nieuwe raad van bestuur samenstellen, op basis van de kandidaturen die binnen zijn gekomen. Arnaud Pitz:
"Het is een echt voorrecht om het werk van Jens, Isabel en de vorige comités voort te zetten. Ik ben van plan mijn hart en ervaring in te zetten om van Creatief België een magneet voor talent te maken. Ik wil dat elke creatieveling in dit land zich thuis voelt in deze ruimte. Een grote nadruk zal worden gelegd op de jongere generaties, bij wie het van vitaal belang is om inspiratie op te doen."

Jens Mortier is niet minder dan 17 jaar voorzitter van Creative Belgium en wordt ere-voorzitter van de organisatie. Onder zijn voorzitterschap zette hij vooral in op de credibiliteit van onze creativiteit voor adverteerders. In 2014 haalde hij Isabel Van den Broeck aan boord als managing sirector, en samen tilden ze de club naar nieuwe hoogtes. De categorieën en het jureringsgssysteem werden gemoderniseerd, en gediversifieerd. De organisatie werd opnieuw financieel gezond. Creative Belgium ging van 350 naar meer dan 600 leden. Het gala in Knokke kreeg z'n glans terug en trekt elk jaar 1200 gasten. En de Creative Belgium Awards gelden nog steeds als de meest belangrijke en prestigieuze creatieve awards van ons land. Jens Mortier: "Arnaud is één van de meest gerespecteerde creatieven van ons land, slim en matuur, de perfecte ambassadeur voor ons métier en voor de organisatie die ons zo na aan het hart ligt. Hij zit vol goeie ideeën, overstijgt de waan van de dag, en denkt op lange termijn. Ik geef de fakkel vol vertrouwen aan hem door."

Jens Mortier © Antonin Weber

Creative Belgium is een non-profit organisatie, geleid door een gekozen bestuur en het dagelijks bestuur. Creative Belgium verenigt en inspireert creatieve denkers die betrokken zijn bij de totstandkoming van communicatie: copywriters, art director, fotografen, regisseurs, strategen, webdesigners, producenten, studenten, docenten,...Isabel Van den Broeck: “Onze sector moet zeker de uitdaging aannemen om creativiteit anders in te vullen. Met de voortdurende evolutie van digitale en sociale media is er meer dan ooit behoefte aan merken met een creatieve invulling. Een grote uitdaging vandaag is ook de zoektocht naar talent. Samen met Arnaud zullen we hier op inzetten de komende jaren, we blijven geloven in dat wat we doen: de kracht om magie in een merk te leggen en die emotionele band met de klant op te bouwen.”