Astrid Mattelaer wordt PR & Influencer Lead bij Publicis Groupe Belgium

News / People

Cultureel en sociaal relevant zijn én blijven is anno 2023 belangrijker dan ooit voor merken. Trends op de voet volgen en hierop inspelen is voor veel impactvolle campagnes dé sleutel tot succes. Geen betere tools om dit te verwezenlijken dan via PR en influencer marketing. Dat weet ook Publicis Groupe Belgium. Het bureau wil daarom vanaf nu nog sterker inzetten op PR en influencers. En om deze missie te verwezenlijken, verwelkomde Publicis Groupe recent Astrid Mattelaer als PR & Influencer Lead.

Astrid Mattelaer neemt met deze stap officieel afscheid van de WPP-groep. De afgelopen jaren maakte ze eerst deel uit van het PR-team van Ogilvy Social.Lab, waarna ze begin 2020 de overstap maakte naar Famous Relations en er aan de slag ging als Senior PR Manager. Ze was er als client lead onder andere verantwoordelijk voor de PR- en Influencercampagnes voor merken als Coca-Cola en Philips. Over het nieuwe avontuur bij Publicis Groupe zegt ze zelf: “Wat mij meteen aansprak bij Publicis Groupe is de omschrijving van het businessmodel én de cultuur binnen het bedrijf als “people-obsessed”: in een context waarin we alles steeds vaker herleiden tot cijfers en droge resultaten, kiest Publicis resoluut voor een andere route die focust op de kracht van het menselijke – zonder hierbij de aandacht te verliezen voor een sterke uitkomst. En laat dat nu net zijn waar PR en Influence om draait: connecties maken en een positieve impact hebben.”

Met de uitbouw van de in-house PR- en influencerafdeling blijft Publicis Groupe investeren in relevante expertises om nieuwe en bestaande klanten te inspireren en een volledig geïntegreerde aanpak aan te bieden. “2023 was al een zeer mooi jaar tot nu toe voor ons, onder andere omdat we werden verkozen tot ‘Media Agency of the Year’ en voor de tweede keer op rij de erkenning kregen een ‘Great Place to Work’ te zijn, maar ook omdat we zien dat blijven investeren in mensen en diepgravende expertises zijn vruchten afwerpt. Zo groeide onze contentafdeling bijvoorbeeld op slechts enkele jaren tijd uit tot een team van meer dan 20 getalenteerde contentspecialisten en haalden we heel wat nieuwe klanten binnen. Door nu ook verder in te zetten op earned media via PR en onze influence-afdeling structureel uit te breiden, willen we die positieve trend verderzetten.”, aldus Karel Vinck, co-CEO van Publicis Groupe.