Audi opent The Place To -e-

Communication / Innovation / Marketing / News

AudiOp 1 mei opent Audi de deuren van The Place To -e- aan de Desguinlei 100 in Antwerpen. Tot eind juli kunnen autofans en kosmopolieten er zich uitleven in de e-scape room, elektrische mobiliteit ontdekken, genieten van een culinair spektakel aan de rollende tafel en een verborgen stukje Antwerpen ontdekken in de rooftop bar ONTOP. Bezoekers kunnen er ook een testrit boeken met de Belgisch getinte Audi e-tron; het eerste elektrische model van het merk met de vier ringen dat van de band rolt in Brussel, en dus als het ware een streekproduct is!

Alles samen gaat het om drie verdiepingen in het tot voor kort door Provincie Antwerpen gebruikte gebouw. En Audi werkte samen met een hele reeks van partners om dit avontuur tot een goed einde te kunnen brengen. Voor het hele project werkte Audi samen met eventbureau DDMC, dat erin slaagde om de afgeleefde verdiepingen om te toveren tot plekken waar het aangenaam toeven is. Stad Antwerpen is een belangrijke partner, met daarbij ook Slim naar Antwerpen en Antwerpen Morgen - zo staat de maquette van de heraanleg van de Ring op de benedenverdieping en krijg je er meer informatie over deelmobiliteit (zoals Poppy en Scooty). Andere partners zijn Somar aper'eau (voor de rooftopbar), Bang & Olufsen (voor het geluid), De Spijsbereiders (voor de ingenieuze rolling tabel), Smile Safari en, voor de PR, Ketchum.Audo escape room

“De vraag naar leefbare en duurzame mobiliteitsoplossingen zal in de toekomst in en rond grote steden alleen maar groeien. Met The Place To -e- willen we in Antwerpen – een stad die vandaag sterk inzet op nieuwe, milieuvriendelijke mobiliteit – het grote publiek beter informeren en enthousiast maken over elektrische mobiliteit door een waaier aan ervaringen en activiteiten aan te bieden,” legt Stefan Kerckhoven uit, directeur van Audi Import.AudiIn The Place To -e- staat de beleving centraal. Zo kunnen in de e-scape room met een oppervlakte van 80m² spelers de gevangengenomen ingenieur van de Audi e-tron helpen te bevrijden terwijl ze elektrische mobiliteit op een speelse manier ontdekken. De Audi e-tron en zijn optionele virtuele buitenspiegels vormen een essentiële sleutel in de uiteindelijke oplossing van de avontuurlijke puzzel. Er werd veel aandacht besteed aan het gebruik van technologie: hologrammen, interactieve projecties, mechanische installaties… elementen die we tot nu toe niet vaak zagen opduiken in een escape room. Bijna een uur lang puzzelen de deelnemers, waar ze logica moeten gebruiken om de verschillende raadsels op te lossen en een reeks testen moeten doorlopen; alleen dan zullen ze in staat zijn om het mysterie op te lossen.AudiEen wisselende tentoonstelling zal het publiek laten kennis maken met toekomstige elektrische Audi modellen in hun  conceptvorm. In de e-arena kunnen gamers dan weer het virtuele racevoetbalspel ‘Rocket League’ naspelen op een echt veld. In deze game besturen de deelnemers een voor de gelegenheid ontwikkeld elektrisch wagentje en proberen ze doelpunten te scoren op een soort voetbalveld. En elektrisch rijden kan natuurlijk het best ervaren worden tijdens een testrit. De Audi e-tron is uitgerust met een ingenieus recuperatiesysteem dat voor 30 procent bijdraagt aan het rijbereik van de Audi e-tron. Die energierecuperatie kunnen de bezoekers zelf uittesten tijdens een testrit langs een vooraf uitgestippelde testroute.

AudiZijn honger stillen kan de bezoeker tijdens een private dining concept waar een culinaire topervaring letterlijk naar de genodigden toe komt rijden via een… rollende tafel. Elk gerecht wordt gepresenteerd in een eigen decor en om helemaal in het thema te blijven wordt er bewust gewerkt met duurzame ingrediënten. De interactieve dag afsluiten kan op de rooftop bar ONTOP op het dakterras.
AudiNaast het aanbod van dagelijkse experiences zullen er ook bijzondere evenementen georganiseerd worden en expert talks rond thema’s als mode, duurzaam reizen, stadsmobiliteit en technologie. Of bezoekers kunnen er de Magnum-fototentoonstelling komen bewonderen: een adembenemende fotoreeks van het gerenommeerde bureau Magnum Photos dat vijf dagen lang beelden mocht schieten in de fabriek van Audi Brussels. Fotografen Paolo Pellegrin en Gueorgui Pinkhassov legden op intrigerende wijze de kracht en elegantie van robots en de toewijding en passie van de fabrieksmedewerkers vast. De eventagenda kan geraadpleegd worden op de website van The Place To -e-.auto-15