BAGAAR lanceert levende technologische encyclopedie

Communication / News

bagaar2Artificiële intelligentie, blockchain, Internet of Things, machine learning,… Consumenten en bedrijven kunnen het tempo waaraan nieuwe, baanbrekende technologieën op hen afkomen amper bijhouden. Het Antwerpse digitale productontwikkelingsbureau Bagaar ontwikkelde een speciale website – een moderne, levende encyclopedie - om die innovatieve technologieën behapbaar te maken voor een zo breed mogelijk publiek.

Bagaar bedenkt en bouwt digitale producten en diensten voor bedrijven die een transformatie doormaken. Vaak zijn dat Internet of Things-oplossingen, maar het kunnen evengoed andere technologieën zijn. « We merken elke dag dat onze klanten wel ongeveer weten wat die nieuwe technologieën precies inhouden, maar geen idee hebben of en hoe ze relevant kunnen zijn voor hun eigen bedrijf, » verduidelijkt Georges Lieben, medeoprichter en ceo van Bagaar. « Zo ontstond het idee voor een lexicon, een moderne technologische encyclopedie waarmee we de digitale revolutie begrijpelijk en toegankelijk willen maken. »

bagaarOp de website legt Bagaar technologisch jargon – van artificial intelligence tot ‘wordbarf’ – zo helder mogelijk uit. De komende weken zal het Antwerpse bureau ook elke dag een begrip uitleggen op de eigen sociale mediakanalen. Het is de bedoeling dat het technologisch lexicon gaandeweg uitbreidt. Bagaar nodigt iedereen uit om woorden en begrippen te suggereren.

« Nieuwe technologieën als artificiële intelligentie, blockchain of Internet of Things bieden mensen haast eindeloze opportuniteiten om hun leven en dat van anderen aangenamer en gemakkelijker te maken, » zegt Jannes Van de Maele, medeoprichter en coo van Bagaar. « Maar die kunnen we pas grijpen als we begrijpen wat die technologieën voor ons kunnen doen. Daarom willen we met Bagaar ons steentje bijdragen aan het democratiseren van de digitalisering. Dit technologielexicon is trouwens ook voor ons een heel goede oefening. Om onze klanten wegwijs te maken in al die nieuwe technologieën, moeten we ze zélf in een paar zinnen kunnen uitleggen. »

Vanaf vandaag lanceert Bagaar via haar sociale mediakanalen elke dag een woord uit het lexicon. Van sociaal onderneemster Sihame El Kaouakibi (WannaWork) die “Mark Zuckerberg” beschrijft, Christian Leysen (Xylos-AXE Group) die het woord “Accelerator” verduidelijkt, econoom Peter De Keyzer die "Singulariteit" toelicht, tot de dochtertjes van cco Caroline Van Cauwelaert die "Gamification" uitleggen.