Baloise is zeker van hun employer brand dankzij Fantastic

Crea / News

Durf ik solliciteren zonder ervaring? Kan ik impact maken in zo’n grote organisatie? Kan ik mama en manager zijn? Op elk moment in je loopbaan, zit je met twijfels. Maar wie bij Baloise werkt, mag gerust zijn. Zij verzekeren namelijk niet alleen hun klanten, maar ook hun medewerkers. Met ‘Jij zeker’ kiezen Baloise en hun employer branding partner Fantastic voor een optimistisch standpunt in tijden van onzekerheid.

In de eerste fase komt Baloise naar buiten met vragen die mensen hebben, maar misschien niet durven te stellen aan hun werkgever. Door die centraal te zetten, en ze meteen positief te beantwoorden, spreekt de campagne de taal van de doelgroep. Meer zelfs: ze vertrekt vanuit hún hoofden. Een strategisch voortraject vormt de basis om te bepalen welk soort twijfels welke doelgroep bezighoudt. De frisse fotografie en kleurrijke designs die verschijnen in OOH en online, breken met het traditionele beeld dat veel mensen van de verzekeringssector hebben.

Daarna volgt een reeks video’s waarin medewerkers met een atypische achtergrond getuigen over hoe ze bij Baloise hun draai vonden. Want ook starters die niets van verzekeringen kennen of meer ervaren profielen die uit een compleet andere sector komen, mogen bij Baloise zeker zijn.

Dit najaar gaat de tweede wave van de campagne live, en dat is nog maar het begin van het ‘Jij zeker’-verhaal. Het is een breed employer brand platform dat de komende jaren verder wordt uitgerold, en niet alleen in België. Ook in onder andere Duitsland, Frankrijk, Zwitserland en Italië is Baloise overtuigd. Dus, wordt dit een internationaal employer branding avontuur voor Fantastic? Da’s zeker.