BAM bekroont Digitale Versnelling
 Telenet

Awards / News

TFB_DV_Still_16-9Vlaamse kmo’s riskeren massaal de digitale trein te missen. Daarom zet Telenet Business ze op het goede spoor met De Digitale Versnelling. De succesverhalen die dat oplevert, vormen de basis voor hun content marketing. En deze aanpak werd nu bekroond met een ereplaats in de Content Marketing Hall Of Fame 2017 van de Belgian Association of Marketing.

Het lijkt onvoorstelbaar, maar een derde van de Vlaamse ondernemers is vandaag afwezig op het internet. Vaak hebben ze niet eens een website of een Facebook-pagina, laat staan een Twitter-account. En wie niet te vinden is op Google, bestaat niet. Of toch niet voor lang.

Dat wilden ze bij Telenet Business niet laten gebeuren. Tijd dus voor De Digitale Versnelling: geen kortlevende campagne, maar een grondig uitgebouwd platform met een langetermijnvisie. De spil ervan wordt gevormd door een team van 15 digitale experten in verschillende domeinen zoals bv. e-commerce, e-mailmarketing en online adverteren. Ze trekken met praktisch advies naar garagisten, bloemisten, restaurateurs en coiffeurs. Eén per één, en vooral: helemaal gratis.

En dat leverde al prachtige voor-en-naverhalen op. Over spectaculaire stijgingen in de search rankings. Over het aanboren van een nieuw klantenbestand. Of over flinke kostenbesparingen door efficiëntiewinst. Want jawel, het zijn geweldige tijden. Zolang je maar slim gebruikt wat voor het rapen ligt.

Niets inspireert ondernemers meer dan verhalen van andere ondernemers, ondervonden ze bij Telenet Business. De testimonials op het Digitale Versnelling-platform werden druk bekeken, mee aangestuurd door de enthousiaste reacties op social media van de geholpen ondernemers en de betrokken experts. Ook vakorganisaties zoals Transport en logistiek, Horeca Vlaanderen en de Bouwunie pikten het op. Het nieuws verspreidde zich dankzij het organisch netwerk van ondernemers tot in de kleinste vertakkingen. Met een waterval aan nieuwe aanvragen tot gevolg.

Het mooiste is de gestegen tevredenheidsindex: 84% van de bezochte klanten verklaarde openlijk dat ze blij zijn met de Telenet Business-aanpak. Of hoe contente klanten de dankbare basis vormen voor een impactvolle contentmarketingstrategie. Dat vonden ook de vakgenoten van de Belgische Associatie voor Marketing. De Digitale Versnelling prijkt nu bij de beste Belgische cases in content marketing van 2017.

TBWA, het reclamebureau tekent als vaste partner van Telenet Business voor het succesvolle concept.