BAM roept op tot steun aan Sign for my future

Agenda / Marketing / News

SignformyfutureMissen kon u het niet, het nieuwe initiatief Sign for my Future. In aanloop naar de regionale, federale en Europese verkiezingen van mei 2019 hebben een aantal burgers, met een achtergrond in wetenschap, marketing en media, de krachten gebundeld. Daarbij bekende marketeers als Guy Weyns (De Lijn), Koen Verwee (ex-De Persgroep Publishing) en Sylvie Irzi (Mediabrands). Hun doel? Een groot deel van de Belgische burgers en bedrijven overtuigen om politici officieel een mandaat te geven om ambitieuzere klimaatdoelstellingen in het regeringsakkoord op te nemen. Burgers kijken immers naar de overheid voor een oplossing. Politici weten welke maatregelen er moeten genomen worden, maar hebben schrik voor de electorale gevolgen. Een mandaat is dus nodig…
ross-findon-303091 change unsplashDat we dit initiatief warm onthalen, kon u begin deze week al lezen in ons Pub News. En we zijn (gelukkig) niet alleen. BAM, de Belgian Association of Marketing, schaart zich achter de initiatiefnemers en roept bedrijven op om ook hun steun toe te zeggen. De link tussen marketing en samenleving is voor BAM immers een belangrijk thema. Want het klimaat raakt consumenten en dus ook marketingplannen. Daarnaast past het ook in de missie van de Expert Hub Marketing & Society binnen BAM. Die wil inspiratie bieden en tools aanreiken zodat marketeers met hun merk aan purpose marketing gaan doen. Hierbij kan ‘Sign for my future’ een toegankelijke tool zijn om maatschappelijke actie te ondernemen. Ze kunnen hun consumenten en klanten immers oproepen om bij te dragen aan deze actie door de petitie online te ondertekenen. Met hun bereik versnellen ze zo het bereik van de actie en kunnen marketeers bijdragen aan het massaal verzamelen van handtekeningen.
bam-e sliderBAM-leden die zich achter dit initiatief willen scharen, kunnen contact opnemen met Patrick Steinfort van BAM. Op 20 februari stelt de Expert Hub Marketing & Society de campagne en de mogelijkheden voor merken voor. Afspraak tussen 12 en 14u bij BAM in Zellik. Klik hier voor meer info en inschrijven.