Base Design blaast (artificieel) leven in De Munt

Crea / News

Base Design, sinds jaar en dag de partner van De Munt voor al haar campagnes, ontwikkelde samen met het operahuis een reeks van beelden rond het jaarthema ‘There will be Fate’. “We willen vanuit dit jaarthema onderzoeken wat het betekent om bewust de controle over de creatie over te laten aan artificiële intelligentie. Het proces leverde een erg boeiend resultaat op,” stelt Bruce Vansteenwinkel van Base Design.

Het proces

Base Design vroeg aan de scenaristen van De Munt om elk stuk samen te vatten in 1 zin. Deze beschrijvingen werden gebruikt als basisprompt voor AI-platformen die beelden genereren.

“We bleven eindeloos beelden genereren, zonder te weten wat het resultaat zou zijn. De campagnebeelden zijn dus creaties uit het onverwachtte. Het voelde als dancing with destiny. We gaven ons echt over aan het lot.”

Met behulp van AI-tools blies Base Design ook leven in de beelden: ze laten de beelden bewegen, dansen en spreken. Het resultaat van dit proces wordt losgelaten in het Brusselse straatbeeld tijdens heel het 23-24 seizoen.

 

 

“We brengen het resultaat van dit innovatieve experiment met opzet in het straatbeeld omdat we het debat rond de toekomst van AI mee vorm willen geven. Het is belangrijk dat een cultureel instituut hier het voortouw in neemt,” zegt Manon Bails, strategist & copywriter bij Base Design.

Enkele voorbeelden:

“Turdandot’s dates always end with a funeral”

“Sandra predicts the end of the world, but no one cares.”