BBDO en Nationale Loterij herlanceren Win For Life

Crea / News

Na 25 jaar op de markt herlanceert de Nationale Loterij één van haar meest bekende producten: “Win For Life”. Dit met een uitgebreider productaanbod en een totaal nieuwe campagne van de hand van BBDO. Winnaars kunnen nog steeds tot 5.000 euro per maand winnen, voor de rest van hun leven. Daarnaast zagen drie nieuwe, meer luxueuze biljetten het licht. Te herkennen aan hun glinsterend design. Met deze biljetten kan je tot 25.000 euro winnen, elk jaar voor de rest van je leven. Een ideaal geschenk dus voor een verjaardag, moederdag of gewoon voor jezelf.

“Win For Life is een heuse klassieker, alleen was de unieke positie van het merk wat verloren geraakt. Elke maand een vast bedrag winnen voor de rest van je leven blijft een waanzinnige droom voor vele mensen maar het merk kon een opfrisbeurt gebruiken. De nieuwe designs en campagne sluiten beter aan bij de huidige tijdsgeest en zetten de USP – de maandelijkse of jaarlijkse repetitie van je winst – op een distinctieve, visuele en auditieve manier in de verf,” zegt Kris Michiels van Nationale Loterij.

“De merkuitdaging was duidelijk. Win For Life moest zichzelf heruitvinden en meer opvallen,” vertelt Marc Richard Vander Heyden, creative director bij BBDO. Win For Life draait rond “herhaling”, elke maand of elk jaar voor de rest van je leven. Het creatieve team bouwde de campagne rond een nieuwe mascotte die symbool staat voor herhalen: een rebelse papegaai. Dit alles wordt op een eigentijdse manier gebracht, met extra aandacht voor een herkenbare visuele stijl en een kenmerkende sound. Die sound, samen met de nieuwe jingle, spelen mede een belangrijke rol als distinctive creative asset binnen de herpositionering van Win for Life. Daarnaast werkten we ook samen met bekende stemmen, zoals Jazz Brak (STIKSTOF), Billie Leyers en Stany Crets, die te horen zijn in alle assets van deze nieuwe campagne.” 

James Gambrill, head of design, vult aan: “Voor BBDO was het interessant dat we zowel op de productdesigns als op de communicatiecampagne konden werken. De krasbiljetten werden in een frisser jasje gestoken. Het element van herhaling vind je daarom ook terug in het ontwerp van de biljetten. Bij deze campagne werden de grenzen opgezocht op vlak van 2D en 3D animatie en virtual companions. Maar de nieuwe mascotte wordt binnenkort ook naar de echte wereld gebracht... Niet te missen!”

Een groots ondersteuningsplan start in april. De Win For Life-campagne en -papegaai zullen zichtbaar en hoorbaar zijn op tv, online, in outdoor en op radio. 16 festivals krijgen deze zomer een nieuwe Win For Life experience, waaronder het gouden festivalbandje. Een wedstrijd in aanloop naar de festivals waarmee je elk weekend, elk weekend, elk weekend naar een festival kan gaan. In samenwerking met StuBru zal deze wedstrijd georganiseerd worden, live vanuit Camping Goud.

Credits:

Client:

CMO: Bénédicte Lobelle

Business Management Instant & e-play: Kris Michiels 

Creative Excellence Management:  Mieke Vandenbossche

Business & Brand Management: Melissa Fastenaekels, Athalie Surkyn

Campaign Management: Barbara Dessers

Agency: BBDO Belgium
Creative Director: Marc Richard Vander Heyden & Jesse Vanophalvens

Creative team: Gregory Verheyleweghen, Gaëtan Gomez Garcia

Copywriter NL: Philippe Mertens, Nina Welch
Business Unit Director : Bram De Vidts

Accounts: Alice Stadion, Cato Samyn, Marie Hubo
Head of Strategy : Maarten Breda

Strategy: Karel Lovenich, Sophie Graillot
Head of Design : James Gambrill

Design: Piet Boeykens, Davy Dooms

DTP: Petra Saelens, David Vanderbist

Head of Production: Patricia Van De Kerckhove

Agency producers: Loes Fierens, Eva Segers

Editor SoMe: Neil Skeet

Sound Engineer: Mathieu Schots

Production company: Kxrxt

Director: Fra Bonasia
Producers: Thomas Hofman, Audrey Dierickx
DOP: Kamiel Doens
Post Production: Frames

CGI: FabelFX