BEA Awards 2021: Goud voor de beste acht eventprojecten

Awards / News

De allerbeste live events van de afgelopen twee jaar werden op 1 december gehuldigd tijdens de uitreiking van de BEA Awards in de Nekkerhal te Mechelen. Tijdens de ceremonie, die ter plaatse door 1000 professionals uit de B2B-evenementensector werd bijgewoond, wisten zeven verschillende bureaus een Gouden BEA te veroveren.

De 22ste editie van de BEA Awards werd een triomf voor People First, Event Masters, CityCubes, RTL Belgium, New Balls Please en Sylvester, die allemaal een gouden beeldje mee naar huis mochten nemen. Voor d-side werd het zelfs een dubbelslag, met twee Golden BEA’s. 

Omdat de BEA-finale vorig jaar werd geannuleerd, werd er dit jaar een dubbeleditie georganiseerd. De eerste periode (2019-2020) omvatte de events van vóór het uitbreken van de pandemie. People First werd hier bekroond in de categorie B2B, met het project Regenerative Alliance in opdracht van Libramont. Bij de B2C-events ging de hoofdprijs naar CityCubes, voor de creatie van het instagram-museum Smile Safari. d-side zorgde voor het beste B2E-evenement, met het 40-jarig jubileum van Ontex. Het beste Institutional Event waren de spectaculaire Bevrijdingsfeesten 1944 – 2019, die Sylvester organiseerde in opdracht van Stad Antwerpen.

Alle genomineerde bureaus voor de tweede periode (2020-2021)  zijn erin geslaagd om in een uitdagende Covid-context bijzonder mooie projecten te realiseren. Maar helaas konden er slechts vier awards worden uitgereikt. De B2B-award ging naar Event Masters, voor het creëren van hun eigen Global Festival Game. Het First Concert Covid Safe, dat RTL Belgium uitwerkte voor Radio Contact, was het beste B2C-event. Het kick-off event dat New Balls Please organiseerde voor Hilti pakte goud bij de B2E-evenementen. En d-side kroonde zich tot de blikvanger van de avond door een tweede goud te pakken. In de categorie Institutional Events pakten ze de award met het project We are Events voor Stay Safe Events.

Eerder op de dag stelden de deelnemende bureaus hun finaleprojecten live voor aan een jury van corporate event managers. Deze presentaties konden ter plaatse worden bijgewoond door het publiek, maar ook via een livestream. Na een dag vol presentaties trok de jury zich terug om tijdens een deliberatie acht gouden awards toe te kennen.

De onthulling van de winnaars gebeurde tijdens een spannende show, die gekenmerkt werd door een bijzondere culinaire beleving, topentertainment en natuurlijk ook enthousiaste winnaars. De BEA-ceremonie werd dit jaar in goede banen geleid door JADA events, ondersteund door verschillende gemotiveerde Mechelse organisaties en een vijftigtal partners uit de sector.

“Het was in meer dan één opzicht een heel speciale editie. Nog nooit eerder in 22 jaar hebben we onze plannen zo moeten omgooien vanwege de gezondheidscrisis,” zo zegt Jean-Paul Talbot, medeorganisator van de BEA Awards. “Met 1.000 aanwezigen is deze editie van de BOA/BOCA en BEA Awards een succes te noemen. Dank aan het hele team, de associaties, het publiek, JADA events en alle BEA-partners voor hun flexibiliteit en onuitputtelijke creativiteit.”

Palmares van de Belgian Event Awards 2021

Golden BEA B2B-evenementen

PERIODE 2019-2020: Regenerative Alliance – People First voor Libramont
PERIODE 2020-2021: Global Festival Game – Event Masters – eigen project

Golden BEA B2C-evenementen

PERIODE 2019-2020: Smile Safari  - CityCubes voor Audi, Coca Cola, McDonalds, Lidl en Samsung
PERIODE 2020-2021: First Concert Covid Safe – RTL Belgium voor Radio Contact

Golden BEA B2E-evenementen

PERIODE 2019-2020: Ontex 40 Years - d-side voor Ontex
PERIODE 2020-2021: Kick-off 2021  - New Balls Please voor Hilti

Golden BEA Institutional events

PERIODE 2019-2020: Liberation Days Antwerpen 1944 - 2019 - Sylvester voor Stad Antwerpen
PERIODE 2020-2021: We are Events – d-side voor Stay Safe Events