Belgian Communication Summit: dansen op het slappe koord

Agenda / Media / News

  • 23/11/2021 17:30
  • Proximus Lounge (Evere)

Time flies! Op 23 november vindt alreeds de zevende editie plaats van de Belgian Communication Summit, een event van C².

Een van de basisregels in de journalistiek en bedrijfscommunicatie heeft het over het objectief rapporteren van feiten. Maar hoe objectief kan dit eigenlijk zijn? Zijn journalisten of communicatiemanagers bewust (of niet) op zoek naar sensatie vanwege de zoektocht naar een groter publiek? Proberen journalisten actief zaken te beïnvloeden en dus soms een juridische of gerechtelijke procedure om te buigen? Meningen zijn er in vele vormen! Recente verklaringen over "journalisten die openlijk hun eigen mening moeten verkondigen" en/of "die actief moeten deelnemen aan publieke debatten" maken het leven van communicatiespecialisten behoorlijk zuur.
 
Cartooning is altijd een specifieke manier geweest om te communiceren in en buiten de media. Het bespotten van mensen, situaties en gebeurtenissen, wordt over het algemeen goed aanvaard door het brede publiek. Door het formaat (striptekening) is het vanaf het eerste gezicht duidelijk dat de kijker op het punt staat een persoonlijke mening, kritiek of een satire over een actuele (ernstige) kwestie te zien.

Een redactioneel artikel heeft een soortgelijk "gewicht". De lezer weet dat hij op het punt staat een mening te lezen, gewoon door het formaat. De echte uitdaging ligt er echter onder. In de feitelijke handeling van massamedia journalistiek. Veel informatie en feiten worden vaak vermengd met meningen. Dit is waar zowel journalisten als communicatieprofessionals "de dunne lijn bewandelen". Mening of feit? De vraag lijkt vrij eenvoudig, maar heeft in feite vele lagen! 
 
Tijdens onze jaarlijkse top in 2021 gaat C² graag met toonaangevende hoofdredacteurs, politici, striptekenaars & journalisten in discussie over dit alles. Sprekers zijn onder meer Bart Somers, Pierre Kroll, Lectrr, Wim Verhoeven, Brecht Decaestecker, Karl Van den Broeck en Jean-Pierre Jacqmin.

Practical details

Physical event 🙂
Date:
23/11/2021
Timing: a.f 17h30
Venue: Proximus lounge, Evere (Stroobantssstraat 51)
More info/subscriptions: click here 
For this year's edition we will be using the CovidSafeBE-app, all participants will be checked at the registration desk.