België is eigenzinnig fenomenaal

Crea / News

99 redenen belgieZoals PUB op 30 januari 2017 al meldde, koos de Federale Overheidsdienst Kanselarij van de Eerste Minister voor Ogilvy & Social.Lab in het kader van haar nieuwe communicatiecampagne ‘Positive Belgium’. Het doel is om het imago van ons land opnieuw op te krikken na de aanslagen in Brussel op 22 maart 2016. De eerste resultaten zijn er nu, ondersteund door een website. Die website somt 99 redenen aan waarom België 'fenomenaal eigenzinnig' is. De volledige campagne wordt zoals gezegd bedacht door Ogilvy & Social Lab, die voor de uitwerking de hulp inriep van VO en MEC.belgie 99 redenen

De campagne, die twee jaar zal lopen, zet alle buitengewone Belgische attracties en evenementen in de schijnwerpers. Weliswaar op een humoristische, bescheiden manier, want Belgen zijn geen grootsprekers. Daarom koos men maar twee woorden om België te beschrijven: ‘eigenzinnig fenomenaal’.Chocolate Deze week startte een uitgebreide affichagecampagne in de belangrijkste steden van het land, in luchthavens, stations,… Daar waar dagelijks honderdduizenden mensen passeren, van hier of elders, worden duidelijke boodschappen getoond als: ’Onze trappisten zullen nooit zeggen dat ze het beste bier ter wereld brouwen. Ze hebben een gelofte van stilte afgelegd’ of ’Chocolade bewaar je best uit de zon. Geen wonder dus dat je de beste in België vindt’. Vervolgens worden die boodschappen via sociale media verspreid in het buitenland. Het grote voordeel hiervan? De doelpublieken kunnen gerichte boodschappen ontvangen. Dus niet alleen in functie van de kalender, maar ook volgens hun interesses en demografische gegevens. Een zeer gebruiksvriendelijke website in vier talen toont op dezelfde manier 99 goede redenen, om België te (her)ontdekken op het vlak van kunst, gastronomie, toerisme, sport, cultuur of simpelweg ‘het goede leven’.

De website en affichagecampagne zullen uiteraard ook buitenlandse investeerders aanspreken en hen overtuigen van de aantrekkelijke Belgische kwaliteiten en talenten, de aanwezige technologie en uitgestrekte handelsmarkt. De campagne richt zich tot de buurlanden, Canada, China, Japan en de Verenigde Staten. Ook de leden van de regering, eerste minister Charles Michel, vice-eersteminister Didier Reynders, vice-eersteminister Alexander De Croo en staatssecretaris Pieter De Crem zullen de boodschap van de campagne uitdragen tijdens hun reizen naar het buitenland. Daarnaast ondersteunen ook de Belgische ambassades en consulaten de campagne.

De nieuwe reclamecampagne zal zichtbaar zijn tijdens grote evenementen, en dus rechtstreeks de bevolking aanspreken. Op het programma staan onder meer culturele, muzikale en feestelijke activiteiten, evenals sportmanifestaties in België en het buitenland. Ze vormen de ideale gelegenheid om de positieve boodschap over België uit te dragen. Daarnaast is er nog een speels en mooi extraatje voorzien in de vorm van een 50-tal grappige emoticons. Ze symboliseren typisch Belgische personnages, voorwerpen en plaatsen. De kleurrijke icoontjes, verkrijgbaar via een app, laten alles en iedereen op z’n Belgisch communiceren. Jazz

Om de Belgische en buitenlandse pers te helpen communiceren over deze nieuwe Belgische campagne en over België, is een speciaal persbureau ingericht. Het staat voortdurend in contact met de journalisten, ook in het buitenland. Het biedt mediaprogramma’s op maat aan, bezorgt content heet van de naald en verstuurt uitnodigingen voor exclusieve evenementen. Ten slotte, maar daarom niet minder belangrijk, brengt de persdienst journalisten direct in contact met de leden van de federale regering, die in België en in het buitenland de belangen van België verdedigen. Heel wat Belgische partners toonden al interesse om de campagne extra zichtbaarheid te schenken: het Verbond van Belgische Ondernemingen, de Federatie van de Belgische voedingsindustrie, MIVB, TEC, de Nationale Loterij, NMBS, Brussels Airlines, Belfius Bank en Verzekeringen, Bozar, BELSPO, Regie der Gebouwen, FOD Buitenlandse Zaken,... Voor één keer wil men samen de hele wereld vertellen hoe eigenzinnig fenomenaal België werkelijk is.