Belgisch Event Agency MeetMarcel wint goud op World BEA in Rome

Awards / News

Op vrijdagavond 24 november zijn in Rome de World BEA 2023 awards uitgereikt. De World BEA, verzamelt de sterkste event cases voor een internationale jury die de prijzen in de verschillende categorieën toekent. MEETMARCEL, een Belgisch Event Agency, viel meermaals in de prijzen met hun event OKKULT, georganiseerd voor Jobfixers. Naast Goud in de hoofdcategorie B2B, won MEETMARCEL - deel van 62Miles - ook Brons in de subcategorie 'festivities' en de prijs voor 'Best creativity'. Eerder zijn de nationale BEA awards uitgereikt in Antwerpen en ook hier won MEETMARCEL goud.

De World BEA, een internationaal festival voor events en live communicatie, verzamelt de sterkste event cases zoals Ferrari car launches, de openingsceremonie WK Qatar, UAE, etc. In de B2B categorie won MEETMARCEL goud voor hun event OKKULT en lieten Google en Volkswagen achter zich. Ook de bronzen prijs in subcategorie 'festivities' en de prijs voor 'Best creativity' gingen naar het Belgisch Event Agency. Jobfixers kent grote uitdagingen bij de inclusie en integratie van bepaalde profielen in een snel veranderende maatschappij. Voor het event OKKULT, georganiseerd voor Jobfixers, inspireerde MEET MARCEL zich op 'Inferno' van Dante Alighieri en op het schilderij 'Mappa dell'Inferno' van Sandro Botticelli. 

Voor de creatie van de figuren werkte MEETMARCEL samen met het Mechelse theatergezelschap Abattoir Fermé van theatermaker Stef Lernous. OKKULT ging in het voorjaar door voor 1.000 genodigden en er werkten 40 acteurs en 20 performers aan het event mee.

Bekijk hier de OKKULT video    

'Het is fantastisch om als creatief team een actueel thema als inclusie te kunnen koppelen aan één van de meesterwerken uit de West-Europese literatuur. Dat een schilderwerk van Botticelli dan ook nog eens de basis vormt van de praktische uitwerking maakt dit een uniek event waarbij theaterwereld en eventwereld de handen in elkaar geslagen hebben met een verbluffend resultaat,' zegt Bartel Van Iseghem, Managing director & partner MEETMARCEL.

 

beeld: © Aloha Fred