JBC opent winkel in Fortnite

News / Retail

Een primeur in de Belgische retail? Vanaf vandaag is JBC ook te vinden in de gamingwereld. Het familiebedrijf creëert namelijk een digitaal filiaal en bijhorende challenges in de razend populaire game Fortnite. Dit doen ze samen met esports-expert Alexander Dumon, met wie ze begin dit jaar GAME TIME! lanceerden, een wegwijzer voor ouders in de gaming en esports-wereld. De JBC Fortnite-winkel is een volgende innovatie op digitaal vlak. “De JBC Fortnite challenge is echt een next-level project. Deze digitale winkel biedt een heuse ervaring met uitdagende leuke en korte trials. Een unieke experience voor spelers van elk niveau”, vertelt Alexander Dumon.

De JBC-winkel in Fortnite is gebaseerd op de JBC K'dee in Quartier Blue, Hasselt. Samen met een team gespecialiseerd in het bouwen van op maat gemaakte werelden in Fortnite, creëerde Alexander Dumon de digitale winkel. “Wanneer spelers de digitale JBC-winkel binnengaan, voelen ze meteen ‘dit is JBC’. Alles in de winkel is gemaakt met elementen die het spel ons aanbiedt, in totaal zo’n 90.000 onderdelen. In de digitale winkel wordt geen kleding verkocht, wel kan je er deelnemen aan de JBC Fortnite challenge. Spelers kunnen in de winkel rondlopen, springen, een parcours volgen en natuurlijk, de finale challenge spelen.”

De challenge zelf bestaat uit drie onderdelen: explore, collect & win. Explore: Ontdek en loop binnen in de winkel van JBC in Fortnite. Door middel van teleports komen spelers op unieke plaatsen waar de challenges zullen plaatsvinden. Collect: Spelers nemen deel aan de 3 trials (obstakelparcours) om zo het finale level vrij te spelen. Door een zo snel mogelijke tijd neer te zetten in de finale kunnen spelers winnen.  En Win: Via JBC GAME TIME! kunnen spelers screenshots delen van hun eindtijd binnen hun finale level. De winnaar(s) met de snelste tijd maken kans op V-bucks en JBC cadeaubonnen.

Het spel kan via verschillende platformen gespeeld worden zoals Playstation, Nintendo en meer. De JBC challenge is dus toegankelijk voor iedereen. “Bij JBC zijn we ons erg bewust van de online wereld waarin veel kinderen een deel van hun vrije tijd spenderen. Ook hier willen we families ondersteunen als partner. Onze Fortnite challenge is er eentje waarvan gamers veilig kunnen genieten. Binnen de trials moeten gamers de snelste tijd neerzetten. Zo kunnen ze V-Bucks (Fortnite munteenheid) en JBC-waardebonnen winnen. We willen kinderen stimuleren om samen met hun ouders deze online beleving te ervaren op een positieve manier, net zoals we dat offline ook altijd nastreven,” vertelt Bart Claes van JBC.