Ben Doumen managing director Outbrain Belgium

News / People

Portraits_BenDoumen_01_beHet Amerikaanse ontdekkings- en native advertentie-platform Outbrain heeft de overname van Ligatus afgerond, zoals PUB eerder schreef. Ligatus is nu een volledige dochteronderneming van Gruner + Jahr (onderdeel van Bertelsmann).
Nu zijn ook details bekendgemaakt over het management. Klaus Ludemann, CEO van Ligatus, zal toetreden tot het executive team van Outbrain als onderdeel van de Strategy and Corporate Development Group. Julien Mosse, chief operating officer van Ligatus, zal als managing director van Outbrain toezicht houden op Zuid-Europa en de Benelux. Mosse zal strategisch leiderschap en diepgaande kennis van native advertising naar een belangrijke groeiregio brengen. Onder zijn leiding zal Outbrain zijn Europese voetafdruk verder uitbreiden naar België en Nederland.
Ben Doumen, een ervaren mediamanager met meer dan 15 jaar ervaring in de mediawereld, hielp Ligatus in 2011 te lanceren in België en zal deze rol als managing director van Outbrain België voortzetten. In Nederland zal Nick Kalse, die in 2014 bij Ligatus kwam werken en hielp bij het opstarten van het programma voor die regio, zijn rol als managing director Nederland voortzetten.