Best Brands Awards 2024: BIC is Best Stationery Brand 2024!

Awards / Best Brands / News / Research

Serviceplan en GfK delen dezelfde passie: Building Best Brands. Op 21 maart, tijdens de Best Brands Awards, onthulden ze de 20 winnaars van de editie 2024, bepaald door een enquête onder 4.500 consumenten. Duik hier in een exclusief interview met Lorene Schantz, general manager BIC Benelux. Geniet van de inzichten!

Wat zijn de belangrijkste uitdagingen geweest op het gebied van marketing en communicatie om dit jaar een van de favoriete merken onder Belgen te blijven/worden?

Lorene Schantz: "Hoge inflatie in de afgelopen jaren en uitdagingen op het gebied van koopkracht hebben consumenten ertoe gebracht hun keuzes opnieuw te evalueren wat betreft producten/merken/private label aanbiedingen en in sommige gevallen hebben geleid tot minder aankopen (bijv. afnemende Back to School-markt in 2023). Als marktleider in de categorie Schrijfwaren moesten we het merk versterken om het vertrouwen van consumenten te behouden."

Kunt u voorbeelden delen van innovatieve marketingstrategieën die u heeft geïmplementeerd om de emotionele perceptie van uw merk te verbeteren?

Lorene Schantz: "BTS-campagne zoals elk jaar (belangrijke periode voor de schrijfwarenmarkt) met 2 hoofddoelstellingen:

  • Focus op onze bestverkopende/dagelijkse benodigdheden met een sterke boodschap over duurzame ontwikkeling: onze Re-invest campagne ("quand je serai grand, je serai un banc" / "van pen naar zitbank")
  • Spelen op impuls/plezier met fantastische nieuwe decors/innovatieve effecten op 4C balpen

Hoe heeft uw merk het probleem van differentiatie van uw concurrenten in uw sector aangepakt?

Lorene Schantz: "BIC verkoopt al vele jaren dagelijkse benodigdheden en wordt duidelijk erkend door consumenten voor zijn duurzame en betrouwbare producten tegen een betaalbare prijs, wat een sterke troef is tijdens inflatie/moeilijke tijden. We zijn nooit afgeweken van deze kernpositionering."

Hoe belangrijk acht u personalisatie van uw marketingboodschap om beter te voldoen aan de emotionele verwachtingen van uw Belgische consumenten?

Lorene Schantz: "Zeer belangrijk, aangezien we 3 belangrijke groepen consumenten hebben met uiteenlopende verwachtingen:

  • Kantoor gebruikers, meestal op zoek naar zeer betrouwbare producten/schoon schrijven/duurzame kenmerken, met respect voor het bedrijfsbudget
  • Moeders van kinderen, op zoek naar veilige & betrouwbare producten voor hun kinderen, in lijn met de eisen van leraren
  • Tieners & studenten, op zoek naar waar voor hun geld maar ook op zoek naar producten die hun persoonlijkheid kunnen laten zien (kleuren, decors, etc.)

Wil je meer weten over hoe je een Best Brand kunt worden of blijven? Neem dan contact op met het Best Brands-team via info@bestbrands.be.