Best Brands Awards 2024: Philips is Best Kitchen Appliances Brand 2024!

Awards / Best Brands / News / Research

Serviceplan en GfK delen dezelfde passie: Building Best Brands. Op 21 maart, tijdens de Best Brands Awards, onthulden ze de 20 winnaars van de editie 2024, bepaald door een enquête onder 4.500 consumenten. Duik hier in een exclusief interview met Sabrina Heymans, Senior PR Manager bij Versuni. Geniet van de inzichten!

Kan je voorbeelden delen van innovatieve marketingstrategieën die je hebt geïmplementeerd om de emotionele perceptie van jullie merk te verbeteren?

Sabrina Heymans: "Voor de lancering van onze nieuwe Philips Airfryer en om de kenmerkende Philips Aifryer-boodschap over te brengen, werkten we samen met het tv-programma Celebrity Masterchef Vlaanderen. Door de samenwerking met een zeer populair en breed omarmd tv-format bereikten wij een brede en betrokken doelgroep binnen de juiste context. We hebben de identificatie met beroemde deelnemers benut, het product actief in het programma geïntegreerd en de samenwerking uitgebreid met inhoudelijke native aanwezigheid in gedrukte, digitale en sociale media. En daar gaat het om: de juiste mix vinden tussen bereik, bruikbaarheid, inhoud en mensen overtuigen van de meerwaarde van de Philips Airfryer. Want hoe je het ook bekijkt, tv verkoopt!

De match tussen beide merken was een natuurlijke en goede match. De Philips Aifryer zorgt iedere dag voor een keur aan heerlijke gerechten en dat was precies de opdracht van de kandidaten. We ontwikkelden een geïntegreerde crossmediale campagne, inclusief billboards rond het programma en creatieve integraties in het programma, om de kijkers te laten zien hoe veelzijdig de Philips Airfryer is en wat de eindeloze mogelijkheden zijn voor een gemakkelijke, snelle en heerlijke maaltijd. De samenwerking omvatte ook een reeks native artikelen in print en digitaal binnen grote nieuwsmerken die lieten zien hoe je een Aifryer-versie van MasterChef-gerechten kunt maken. Via de communicatielicentie hebben wij de samenwerking binnen onze eigen kanalen kunnen claimen (website-overname). We maakten verschillende video’s met de kandidaten, organiseerden wedstrijden via sociale media en labelden de nieuwe Philips Aifryer in winkelpunten met het logo van Celebrity MasterChef Vlaanderen. Met gemiddeld 500.000 kijkers per aflevering hebben we zes weken lang een brede fanbase opgebouwd. 2,7 miljoen kijkers genoten van de videoshow. De native gedrukte artikelen bereikten wekelijks in totaal 720.000 lezers. De kwaliteitslezingen en native banners bereikten meer dan 5 miljoen vertoningen. Dankzij deze samenwerking hebben we een groot en jong publiek kunnen bereiken. Met onze eigen digitale sociale mediacampagne hebben we de samenwerking verder versterkt en het publiek bereikt met onze kernboodschap. De samenwerking smaakt naar meer: ‘Airfryer maar’.

Buiten het scherm heeft dit succes zich vertaald in een aanzienlijke impuls in de winkels, waar consumenten, geïnspireerd door de MasterChefs op het scherm, gretig samenkwamen om de Philips Airfryer zelf te ontdekken. De campagne overtrof niet alleen de verkoopverwachtingen, maar versterkte ook onze samenwerking met de detailhandel, waardoor de merkvoorkeur toenam omdat consumenten uitzonderlijk goed reageerden en blijk gaven van grote interesse in de aankoop van het product."

Hoe belangrijk vind je de personalisatie van jullie marketingboodschap om beter tegemoet te komen aan de emotionele verwachtingen van de Belgische consumenten?

Sabrina Heymans: "Bij Versuni, de thuisbasis van Philips-huishoudelijke apparaten, stemmen we onze marketingboodschappen af op de emotionele verwachtingen van de Belgische consumenten. We erkennen het diverse culturele landschap en de unieke voorkeuren binnen België en begrijpen het belang van het opstellen van gepersonaliseerde boodschappen die een klik maken met het lokale publiek. Personalisatie stelt ons in staat om op een dieper niveau contact te maken met consumenten, waarbij we inspelen op hun specifieke behoeften, voorkeuren en culturele nuances.

België is een markt met rijke culinaire tradities en de Philips Airfryer sluit naadloos aan bij het verlangen naar handig en smaakvol koken. Onze marketingstrategie omvat elementen die benadrukken hoe de Airfryer de kookervaring kan verbeteren, rekening houdend met de regionale culinaire voorkeuren en levensstijlkeuzes van de Belgische consumenten. Door hun emotionele verwachtingen te begrijpen en eraan tegemoet te komen, streven we ernaar een sterkere band met ons publiek tot stand te brengen, de merkloyaliteit te bevorderen en ervoor te zorgen dat de voordelen van de Airfryer worden gecommuniceerd op een manier die matcht met elke consument.

Wij geloven dat personalisatie niet alleen een strategie is, maar een engagement om de unieke behoeften van onze Belgische consumenten te begrijpen en eraan tegemoet te komen. Door middel van gepersonaliseerde marketing streven we ernaar een emotionele band te creëren die verder gaat dan de kenmerken van het product, waardoor de Philips Airfryer een integraal onderdeel wordt van de culinaire reis van de consument."

Welke communicatiekanalen zijn het meest succesvol geweest in het bereiken en engageren van jullie consumenten?

Sabrina Heymans: "Een multi-channel aanpak heeft een belangrijke rol gespeeld bij het effectief bereiken en engageren van onze consumenten. Digitale kanalen, waaronder sociale mediaplatforms als Instagram, Facebook en sinds kort ook TikTok, zijn zeer succesvol gebleken in het creëren van bewustzijn en het bevorderen van betrokkenheid. Deze platforms stellen ons in staat om visueel aantrekkelijke inhoud, receptinspiratie en getuigenissen van gebruikers te delen, wat goed aanslaat bij het Belgische publiek.

Bovendien is samenwerking met influencers en foodbloggers een krachtige strategie geweest om onze boodschap te versterken. Door gebruik te maken van hun authentieke stem en toegewijde publiek hebben we een groter vertrouwen en betrokkenheid gezien onder consumenten die waarde hechten aan echte ervaringen en aanbevelingen.

Traditionele kanalen, zoals televisie, print en online media, blijven relevant, vooral als het gaat om het bereiken van een breder publiek. De integratie van onze producten, zoals de Philips Airfryer, in populaire culinaire programma’s, zoals onze samenwerking met Celebrity MasterChef Vlaanderen, heeft aanzienlijk bijgedragen aan de zichtbaarheid en betrokkenheid van het merk.

Bovendien erkennen we het belang van retailmedia en hebben we sterke samenwerkingen tot stand gebracht met retailers voor in-store-communicatie met het winkelend publiek. Strategische plaatsing van displays, interactieve demo's en aantrekkelijke bewegwijzering hebben de algehele winkelervaring verbeterd, consumenten waardevolle informatie geboden en een naadloze overgang gecreëerd van online betrokkenheid naar verkenning in de winkel."

Hoe stimuleer je de creativiteit binnen je marketing- en communicatieteam om memorabele campagnes te ontwikkelen die een klik maken met het Belgische publiek?

Sabrina Heymans: "Bij Versuni, de thuisbasis van Philips huishoudelijke apparaten, geven we prioriteit aan een collaboratieve en cultureel gevoelige aanpak om ervoor te zorgen dat onze campagnes op authentieke wijze aansluiten bij het Belgische publiek. Een belangrijke strategie is nauw samenwerken met lokale bureaus die een diepgaand inzicht hebben in de Belgische markt. Deze samenwerkingen stellen ons in staat om gebruik te maken van lokale inzichten, trends en culturele nuances, wat een solide basis biedt voor creatieve ideeën.

Daarnaast selecteren we strategisch lokale mediapartnerschappen die aansluiten bij de interesses en voorkeuren van het Belgische publiek. Dit zorgt ervoor dat onze campagnes naadloos worden geïntegreerd op platforms die aansluiten bij onze demografische doelgroep, waardoor de zichtbaarheid en impact worden gemaximaliseerd.

Een ander cruciaal element in onze aanpak is de samenwerking met lokale influencers die een oprechte band met hun volgers hebben. Deze influencers brengen een authentieke stem in onze campagnes en overbruggen effectief de kloof tussen ons merk en de diverse perspectieven binnen de Belgische gemeenschap. Hun invloed en geloofwaardigheid dragen aanzienlijk bij aan het succes van onze creatieve inspanningen.

Door een samenwerking te bevorderen en lokale expertise te omarmen, stellen we ons marketing- en communicatieteam in staat om creativiteit in elke campagne te brengen, waardoor authentieke ervaringen worden gecreëerd die echt inspelen op de unieke gevoeligheden van het Belgische publiek."

Wil je meer weten over hoe je een Best Brand kunt worden of blijven? Neem dan contact op met het Best Brands-team via info@bestbrands.be.