Best Brands made in Belgium: de winnaars!

Awards / News

Best Brands

De eerste Best Brands Awards van Serviceplan Benelux en GfK Belgium hebben op donderdagavond 17 maart hun verdict bekendgemaakt in het Koloniënpaleis om de Belgische merken te bekronen die massaal investeren in ons land.

De resultaten, gemeten tussen oktober en november 2015 door GfK Belgium tijdens een grootschalig en multisectorieel onderzoek bij meer dan 2.300 deelnemers, zijn bekend. Colruyt Group haalt het in de categorie ‘Best Belgian Brand', Samsung is de 'Best Product Brand’ en The Coca-Cola Company mag naar huis met de titel 'Best Corporate Brand'.

best brands special coverDe details van deze studie, en de Top 10 van elk van de categorieën, vindt u terug in de special van PUB, een bijlage van PUB Magazine 02/2016!

In 2004 introduceerde Serviceplan Group in München de eerste editie van de 'Best Brands Awards', die nu beschouwd worden als dé barometer van de prestaties van merken. 12 jaar later, na het succes in China (2014 en 2015) en Italië (2015), strijken ze neer in België. Dit unieke en innovatieve project combineert als eerste twee traditionele marketingcriteria: het reële economische succes op de markt (‘brand success’) en de emotionele dimensie van het merk bij de consument (‘share of soul’), gemeten tijdens een representatief, grootschalig en multisectorieel onderzoek bij de Belgische consumenten. Maar de ‘Best Brands’ zijn vooral ook een nieuwe indicator van merkprestaties, gemeten vanuit het standpunt van consumenten, dat deze merken duidelijke inzichten verschaft over hun toekomst en hun duurzame groei.

Deze eerste Belgische editie belooft meteen ook een buitengewoon potentieel voor de toekomst. We kunnen nu al meedelen dat de editie van 2017 zal verrassen met een nieuwe categorie: de ‘Best Growth Brand’. Deze onderscheiding zal het merk bekronen dat de meeste vooruitgang heeft geboekt aan de hand van resultaten uit het ‘Best Brands 2016’- onderzoek.

Rendez-vous voor de volgende editie op 16 maart 2017. En in afwachting is er www.bestbrands.be en #bestbrands...