Beyond Meat en Pizza Hut lanceren The Beyond Pizza

News / Retail / Sustainability

Beyond Meat, leider in plantaardig vlees, en pizzabakker Pizza Hut lanceren op 13 oktober The Beyond Pizza. Deze 100% plantaardige pizza, gericht op vleesliefhebbers, is vanaf 13 oktober verkrijgbaar bij de Pizza Hut-restaurants in België, en zal tijdelijk worden aangeboden op het menu tot en met 7 december.

Met de lancering van The Beyond Pizza, wil Pizza Hut op twee belangrijke verzoeken van Belgische klanten in gaan. Zij willen vleesliefhebbers verrassen met een heerlijke plantaardige optie, en kunnen daarvoor rekenen op de expertise van Beyond Meat. Daarnaast willen de twee partners ook bijdragen aan een lagere impact op het milieu door het gebruik van ingrediënten van plantaardige origine. “Bij Pizza Hut zien we dat onze klanten steeds vaker op zoek zijn naar plantaardige opties voor hun favoriete gerechten”, verklaart Stef Meulemans, CEO van Top Brands, en Pizza Hut in België. “Wij zijn enorm verheugd om door middel van onze samenwerking met Beyond Meat, toonaangevend producent van plantaardig vlees, aan deze vraag tegemoet te komen.”

"In lijn met onze Eat What You Love™-merkbelofte willen we dat consumenten genieten van hun favoriete gerechten met de voordelen van plantaardig vlees en zijn we verheugd om klanten bij Pizza Hut kennis te laten maken met de heerlijke smaak en textuur van een plantaardige topping gemaakt met de Beyond Burger", aldus Bram Meijer, EMEA Regional Marketing Director van Beyond Meat. "Ons doel is om plantaardig vlees toegankelijker te maken en we zijn er trots op dat we dit doel in België kunnen bereiken door onze samenwerking met Pizza Hut."

Voor het recept van The Beyond Pizza levert Beyond Meat haar bekende Beyond Burger aan de Pizza Hut restaurants en delivery-vestigingen. De Beyond Burger topping is ontworpen om de heerlijke smaak en sappige textuur van dierlijk vlees te leveren, maar is gemaakt van plantaardige ingrediënten zonder soja, gluten, GGO's en cholesterol. De samenwerking tussen Beyond Meat en Pizza Hut betekent dat vleesliefhebbers nu kunnen genieten van de iconische Pizza Hut-ervaring met een plantaardig tintje, zonder toegevingen te moeten doen op de smaak. The Beyond Pizza bevat de volgende ingrediënten: pizzadeeg, tomatensaus, vegan kaas van Violife, crumble van de Beyond Burger, champignons, rode ui, peper en peterselie. De pizza kan besteld worden in ieder formaat: normaal, medium en large, en kan bereid worden met verschillende types deeg zoals Pan of Classic.