Bigtrees laat de zon schijnen voor Hasselt

Crea / News

1476_SOLARSTAD_REMARKETINGBigtrees werkte een communicatiecampagne uit voor de Stad Hasselt. Met Hasselt Solarstad wil Hasselt voluit inzetten op zonne-energie. De stad wil haar burgers hier zoveel mogelijk bij betrekken en hen van de voordelen laten genieten. Zo kunnen inwoners intekenen op een groepsaankoop voor zonnepanelen.

Om de groepsaankoop te promoten, werd een opmerkelijk filmpje gemaakt in een klein dorpje in het zonnige Catalonië. Onder het motto “De zon werkt nu voor Hasselt” werd in een Catalaanse krant een jobadvertentie geplaatst om de zon te rekruteren. De lokale bevolking verneemt de plannen van Hasselt maar interpreteert die verkeerd. Er ontstaat een Catalaanse verwarring die leidt tot een nieuwe manier van denken binnen het dorp.

make_good_things_grow bigtrees

De creatie was in handen van Wannes van Giel en Dirk Domen, die de film ook regisseerde. Leuk detail is dat de mensen die je in de film ziet ook allemaal echt in het dorp wonen.

De film wordt ondersteund door een bredere campagne met een speciale website, sorry-postkaarten (waarin Hasselt zich verontschuldigt bij een aantal zonnige gebieden), een YouTube/facebook-campagne en kunst op straat die er bij zonlicht anders uitziet dan ’s nachts.

En wij willen u ook de director's cut niet onthouden!

Credits

Agency: Bigtrees
Client: Stad Hasselt
Creatives: Wannes Van Giel, Dirk Domen
Director/scenario: Dirk Domen
DOP: Piet Deyaert
Sound: Thomas Van Baelen
Editor: Jelle Stroo
Production @ location: Adriana Para
Art Directors: Adriana Para, Caroline Verbrugghe
Account director: Bieke Vermeire
Muziek: Pieter De Meester