Blake en Mortimer krijgen eerbetoon van François Schuiten en MIVB

Crea / News

MIVBHet nieuwe album van Blake en Mortimer, « De laatste farao », verschijnt op 29 mei. Het album werd gemaakt door vier bekende Belgische artiesten: François Schuiten (tekenaar), regisseur Jaco Van Dormael en schrijver Thomas Gunzig (scenario) en Laurent Durieux (inkleuring). Het verhaal speelt zich voornamelijk af in Brussel en Caïro, tijdens de jaren tachtig. Het avontuur voert de twee helden naar het Justitiepaleis in Brussel en de Grote Piramide van Gizeh.
MIVBTer gelegenheid van het verschijnen van het nieuwe album van de twee helden, geïnspireerd door Edgar P. Jacobs, de geestelijke vader van Blake & Mortimer, maakte de MIVB verzamelkoffertjes in beperkte oplage. Elk koffertje bestaat uit 4 MOBIB-kaarten die verwijzen naar “De laatste farao”. Het verzamelkoffertje wordt vanaf 30 mei verkocht voor 59,90 euro per stuk, uitsluitend online via MIVBSTORE.
MIVBBovendien rijdt vanaf 27 mei een tram geïnspireerd door het nieuwe album door de straten van de hoofdstad. Hij zal op dinsdag 28 mei om 14 uur zichtbaar zijn op het Poelaertplein en rijdt dan gedurende drie maanden door de straten van Brussel, hoofdzakelijk op de as van de Koningsstraat, tot het stripfestival van start gaat (van 13 tot 15 september).
MIVBLiefhebbers van de negende kunst kunnen eveneens proberen om gesigneerde albums in de wacht te slepen, of de volledige collectie van de avonturen van Blake en Mortimer, beeldjes of MOBIB-verzamelkoffertjes. Dat kan door deel te nemen aan een wedstrijd op de website https://vibes.mivb.be/ . Je vindt er het interview van de Brusselaars François Schuiten en Jaco Van Dormael. Maar ook in PUB Magazine kunt u een exclusief interview met François Schuiten terugvinden...