Blijven Facebook en Google relevant voor adverteerders?

Media / News

enews-visualv2-1280x640Zullen Facebook en Google de komende jaren relevant blijven voor adverteerders? Brandhome deed er onderzoek naar en deelt die resultaten graag met ons.

Uit het onderzoek blijkt dat 56% van de deelnemende merken adverteert op Google en Facebook, waarvan 7 op de 10 continu adverteren of seizoenscampagnes lanceren. Dit laat een grote kloof zien: merken adverteren op deze kanalen op structurele basis of helemaal niet. Reden genoeg voor Google en Facebook om zich zorgen te maken. Want als het aantal frequente adverteerders begint te dalen, kunnen ze slechts op een kleine groep rekenen voor frequente campagnes. En diegenen die niet adverteren, zullen niet gemakkelijk te bekeren zijn. Ook zijn Google en Facebook volgens Brandhome mainstream reclamekanalen geworden. De kanalen verliezen dus hun onderscheidende factor. En net terwijl effectiviteit de belangrijkste reden is om te stoppen met social advertising.

Verder ontdekte Brandhome een verrassend verschil in prijsgevoeligheid tussen degenen die adverteren op Facebook en Google en degenen die dat niet doen. Bedrijven die adverteren zijn meer prijsgevoelig, waardoor een prijsverhoging merken zou kunnen trieerden om te stoppen met adverteren via deze kanalen. Bedrijven die niet online adverteren kunnen dan weer niet worden overtuigd door lagere prijzen, omdat hun beslissing om niet te adverteren op sociale media meestal wordt gedreven door een gebrek aan effectiviteit en of bezorgdheid over de privacy van hun gegevens. Dus tenzij Google en Facebook werken aan hun relevantie, zullen ze hun klantenbestand niet kunnen verhogen.