BMW op weg voor Flagey


Communication / News

BMWOf het nu op internationaal niveau is of in België en Luxemburg, BMW is nauw betrokken met cultuur. Vanaf januari 2018 wordt BMW Belux institutionele partner van twee belangrijke spelers in hun eigen sector, Flagey en Make-A-Wish Belgium.

BMW Belux kijkt net als Bozar tevreden terug op een structurele samenwerking van meer dan tien jaar. BMW Belux wou echter haar culturele activiteiten uitbreiden via een instelling die niet alleen in heel België, maar ook in Luxemburg cultuur aanbiedt.

“Art that moves” powered by Flagey and BMW is een programma met culturele activiteiten dat mensen in beide landen tegemoet zal komen. Het biedt een breed gamma aan activiteiten aan, variërend van muziek tot theater, mode tot cinema, fotografie tot dans en literatuur. Brussel, de basis van Flagey, zal dus niet langer de enige plaats zijn waar er culturele activiteiten, gesteund door BMW Belux, zullen worden aangeboden. Dankzij de verschillende locaties krijgen de genodigden van BMW de kans om ook dicht bij huis het cultureel aanbod van Flagey te ontdekken.

« Wij zijn uiteraard zeer dankbaar voor onze jarenlange samenwerking met Bozar. Om dichter bij onze klanten te komen, hebben we echter besloten om een nieuwe weg in te slaan. “Art that moves” powered by Flagey and BMW speelt in op deze behoefte en zal er voor zorgen dat onze gasten geen lange afstanden moeten afleggen om te kunnen genieten van de verschillende, culturele activiteiten en internationale kwaliteit, » zegt Peter Henrich, voorzitter en ceo van BMW Group Belux. « Door de samenwerking met Flagey dragen we bij aan de ontwikkeling van de verschillende invalshoeken van cultuur voor een gevarieerd publiek. »

Het Duitse merk gaat de samenwerking met Flagey aan voor een hernieuwbare periode van drie jaar. Gilles Ledure, algemeen directeur van Flagey, verklaart: « We zijn vereerd met de steun van BMW Belux. We weten hoe het merk op wereldwijd niveau betrokken is met cultuur en hebben er alle vertrouwen in dat we samen een gevarieerd aanbod van culture evenementen kunnen aanbieden waarmee we publiek uit het hele land zullen aantrekken. »

BMW Belux ondersteunt al jaren verschillende liefdadigheidsorganisaties. Tot op heden werd er jaarlijks gekozen voor een ander goed doel. Nu heeft BMW Belux beslist om zich vanaf 2018 te concentreren op één organisatie: Make-A-Wish Belgium. Deze organisatie helpt om de droom van zieke kinderen waar te maken. BMW Belux had in het verleden al eerder de mogelijkheid om samen te werken met Make-A-Wish, maar binnenkort wordt het dus de vaste liefdadigheidsinstelling die de premium autofabrikant zal ondersteunen.

« In plaats van ons te verspreiden hebben we de voorkeur gegeven om ons volledig te concentreren op eenzelfde instelling, » legt marketingdirecteur Stefan De Smet uit. « Make-A-Wish was voor ons een logische keuze gezien het kinderen zijn die bouwen aan de toekomst. Er is dan ook niets mooier dan kinderen met een levensbedreigende ziekte te helpen om hun droom te realiseren, net zoals we dat doen met onze klanten die er van dromen een BMW aan te kopen. »