Making-Of van de Week: Bonka Circus gaat in Automodus

Crea / Making-of / News

Automodus Bonka CircusMeer dan 8 op de 10 Vlaamse automobilisten maken zich zorgen over hun eigen smartphonegebruik in het verkeer, zo blijkt uit recent onderzoek van de VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde). Bijna drie kwart wil de mobiele telefoon minder gebruiken wanneer ze achter het stuur zitten. De belangrijkste motivatie daarvoor is de eigen veiligheid: 1 op de 3 heeft immers al meegemaakt dat zijn of haar telefoongebruik leidde tot gevaarlijke situaties. Bonka Circus lanceert daarom samen met de VSV een nieuwe Beloofd!-campagne die autobestuurders tips geeft om tijdens het rijden in ‘automodus’ te gaan en de aandacht bij het verkeer te houden:
Automodus Bonka Circus

  • Gsm buiten handbereik: leg voor je aan je rit begint je smartphone buiten handbereik, bijvoorbeeld in het handschoenkastje of in je handtas. Zet je toestel ook op stil. Zo maakt afleiding geen enkele kans.
  • Gsm op ‘niet storen’: de ‘niet storen’-functie houdt binnenkomende meldingen tegen tijdens het rijden. Oproepen van favorieten komen nog door en functies als GPS en muziek kan je nog blijven gebruiken.
  • Gsm op stil: zet voor je aan een rit begint je gsm op stil. Zo word je niet afgeleid door binnenkomende meldingen. Je GPS en muziek kan je blijven gebruiken.
  • Handsfree via de carkit: verbind voor je aan je rit begint je smartphone met de carkit. Zo kan je, indien echt nodig, toch bellen met je handen aan het stuur en je ogen op de weg.

Automodus Bonka CircusDe campagne bestaat uit wegaffiches en radiospotjes waarin bekende Vlamingen aangeven welke automodus zij toepassen. Naast Axel Daeseleire, Staf Coppens en Tine Embrechts is presentatrice Danira Boukhriss Terkessidis een van de campagnegezichten. De affiches en radiospots worden ondersteund door advertenties op sociale media en via www.beloofd.be. Daar krijg je tips om de automodus te kiezen die het beste bij jou past, en kun je vervolgens de belofte maken om je smartphonegebruik achter het stuur te beperken. Voorafgaand aan de eigenlijke campagne werden de week voor de lancering enkele grappige radiospotjes gelanceerd waarbij Rik Verheye en Bart Hollanders (tijdelijk omgedoopt tot de anagramzoekers) samen op zoek gaan naar het woord ‘Automodus’.
Automodus Bonka Circus


Credits:
Client: VSV
Client contact: Nele Bollen, Ingrid Geeraerd, Werner De Dobbeleer, Stijn Dhondt, Eddy Klynen
Strategic Director: Peter Verbiest
Creative Director: Vincent Jansen
Creative Team: Simon Willems (AD), Jesse Vanophalvens (Copy)
Project Managers: Julie Proesmans, Kristof Debacker
Fotograaf: Ian Segal
Radio: THINKNTALK
PR: LEWIS Communications
DTP: Yoan Stas
Website: Happy Volcano
Online media: So Buzzy