Bonka Circus herhaalt belofte

Crea / News

VSV-FB-cover-2x__3Na een openbare aanbesteding koos VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde) het Leuvense Bonka Circus uit om tot eind 2018 de sensibiliseringscampagnes in opdracht van de Vlaamse overheid uit te werken. De afleidingscampagne is de tweede campagne van het project 'Beloofd!' waarbij Vlamingen worden opgeroepen de belofte – letterlijk – uit te spreken om geen gebruik te maken van hun smartphone tijdens het rijden. De campagne loopt net zoals de vorige langs de Vlaamse wegen, op de radio, op de parkings van de cinemacomplexen en op digitale en sociale media.
VSV-FB-cover-2x__2

Je smartphone gebruiken aan het stuur houdt levensgrote risico’s in. Niettemin geven maar liefst 2 op de 3 Vlaamse automobilisten toe dat ze tijdens het rijden wel eens berichtjes lezen of verzenden, of bellen met de gsm in de hand. 1 op de 6 doet dat zelfs zeer regelmatig. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van de VSV. Daarom lanceerden Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts en de VSV op zondag 8 oktober 2017 de campagne die weggebruikers laat beloven om de gsm of smartphone aan de kant te laten tijdens het rijden.De VSV voert van 16 oktober tot 12 november een affichecampagne langs de Vlaamse hoofdwegen. De affiche toont een bestuurder die zijn aandacht bij de weg houdt, met daarbij de slogan ‘Papa heeft beloofd niet te gsm’en als hij rijdt’ en de baseline ‘Beloof het ook op BELOOFD.be’. Verder is er een radiospot die duidelijk maakt dat één sms naar familie of vrienden je al kan afleiden in de wagen. Hen beloven dat je voortaan niet meer zal sms’en, mailen, appen of bellen tijdens het rijden, is een sterk signaal en kan je helpen om de daad bij het woord te voegen. De spotjes lopen vanaf 11 oktober op Radio 1, MNM, Studio Brussel en Q-music. Verder zijn er gerichte advertenties op sociale media en via populaire blogs.VSV-FB-cover-2x__1

De campagne kon alvast rekenen op een massale persbelangstelling afgelopen weekend. De teller van het aantal beloftes – zowel voor deze campagne als voor de campagne om kinderen altijd veilig vast te klikken in de wagen – staat momenteel al op meer dan 10.000.

Credits

Client:                                   Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV)

Client contact:                     Nele Bollen, Werner De Dobbeleer, Ingrid Geeraerd, Eddy Klynen

Strategic Director:              Peter Verbiest

Creative Director:             Vincent Jansen

Project Managers:              Bram Vandenbroeck, Kristof Debacker

Creative Team:                  Jesse Vanophalvens, Simon Willems

Online production:           Happy Volcano, ClicketyClick

Photographer:                   Niko Caignie

Radio Production:             THINKNTALK

Media Planning:                Valérie Sanctorum

Offline Media Buying:      Mindshare

Digital Media:                    So Buzzy