Boobs Art neemt het op tegen borstkanker

Agenda / Crea

expo boobs art

Uit onderzoek blijkt dat tussen één vrouw op vier en één vrouw op acht getroffen zal worden door borstkanker, en dat aantal neemt steeds toe. Het is dan ook een omvangrijk maatschappelijk probleem. Parallel hieraan nemen de genezingskansen sterk toe en is de voorspellende geneeskunde aan een opmars bezig. Een vaststelling die we zeker niet onder stoelen of banken mogen steken.

boobs art

Boobs Art, een thematentoonstelling over het kunstzinnige van borsten die altijd al een onuitputtelijke bron van inspiratie geweest zijn, is een bijdrage aan die boodschap. U kunt er de meest belanghebbende creaties bewonderen. Naast de werken van enkele grote namen als Louise Bourgeois, de grote Franse beeldhouwster, vinden we onder meer werken van heel wat vrouwelijke artiesten die getroffen zijn door de ziekte. Tot slot ziet u ook de ietwat verrassende tatoeages die na een operatie worden aangebracht of kunt u kijken naar opmerkelijke sensibiliseringscampagnes over het onderwerp.

De tentoonstelling loopt vanaf 24 maart bij Seed Factory, Vrijwilligerslaan 19, 1160 Brussel, van maandag tot en met vrijdag (9u - 18u). Gesloten op zaterdag, zondag en feestdagen. Inkom is gratis. De vernissage vindt plaats op 23 maart om 19u.