Boondoggle en Studio Tropics duiken in de coulissen van Belgische Europarlementariërs

Crea / News

Op vraag van EPLO, het Europees orgaan dat instaat voor de verbinding tussen het Europees Parlement en de Belgische overheid, ontwikkelde Boondoggle samen met Studio Tropics veertien documentaires over onze Belgische Europarlementariërs. Het doel van deze documentaires was om een unieke inkijk te geven in het leven en de drijfveren van de parlementariërs die ons vertegenwoordigen in Europa. De parlementsleden werden geportretteerd in hun eigen omgeving en de focus lag vooral op de mens achter de politicus. Waarom zijn ze de politiek ingegaan, waarom kozen ze voor het Europees Parlement en hoe gaan ze met een loopbaan als politicus om met de andere rollen die ze vervullen in hun leven?

Boondoggle mocht de persoonlijke drijfveren en ambities van Johan Van Overtveldt, Sara Matthieu, Marie Arena, Tom Vandenkendelaere, Kathleen Van Brempt, Marc Botenga, Hilde Vautmans, Pascal Arimont, Gerolf Annemans, Marc Tarabella, Tom Vandendriessche, Assita Kanko, Cindy Franssen en Saskia Bricmont in beeld brengen.

De documentaires scoorden afgelopen zomer uitstekende kijkcijfers op Kanaal Z - Canal Z, waar het zo’n veertien weken liep. Je kan ze nog steeds online bekijken.

Credits

Client: Pierre-Yves Voisin, Gerolf Falter
​Agency: Stijn Cox, Anne-Lore Vestraets, Julie De Kock
​Creatie: Sven Nijs, Lesley Dewilde, Dorien Bradt
​Agency Producer: Bérengère Lurquin
​Studio Tropics: Annelies Mommen, Stig Junes, Lorenz Florizoone