Boondoggle Havas en Eurostar op weg naar de toekomst

Crea / News

Wist je dat de koolstofvoetafdruk van een traject Londen-Parijs met een Eurostar-trein 14 keer kleiner is dan een reis met het vliegtuig? Dat Thalys- en Eurostar-treinen in Nederland voor 100% worden aangedreven door windenergie? En dat de Eurostar Group al zijn voedselafval recycleert, zich inzet voor ecologisch verantwoorde catering en innoveert op het vlak van ecorijden? Waarschijnlijk niet. Meer nog: zelfs de meeste personeelsleden van de Eurostar Group zijn niet op de hoogte van alle initiatieven voor een duurzame toekomst. Daarom deed Eurostar Group een beroep op Boondoggle Havas om een interne communicatiecampagne te ontwikkelen. Het doel is eenvoudig: werknemers bewust maken van de positieve acties en impact van Eurostar Group, maar ook hun trots aanwakkeren en hen uitnodigen om ook in hun privéleven ecologisch verantwoord gedrag aan te nemen.

En dus lanceerde Boondoggle Havas 'Track to the future', een reeks geanimeerde video's met twee grappige vogels die de initiatieven van Eurostar Group ontdekken tijdens een reis vol verrassingen. Elke video gaat gepaard met een infographic die werknemers niet alleen laat zien hoe de Europese houding ten opzichte van duurzame ontwikkeling verandert, maar vooral hoe ze zelf vooruitgang kunnen boeken op dit vlak.

De campagne werd volledig ontworpen, geïllustreerd en geanimeerd door Boondoggle Havas. Ze wordt uitgezonden op de interne media van Eurostar Group in België, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.

Credits:

Client: Eurostar Group
​Client team: Armelle Weber, Claire Godefroy
​Account team: Charlotte Urbain, Tine Vandenberghe, Janiek Weijen
​Creative Directors: Hugo Battistel, Stephane Daniel
​Art director: Thierry Verdoodt
​Copywriting: Tom De Vliegher, Lesley Dewilde, Benoît Menetret
​Graphic design: Lea Bouissou
​Motion design: Anne-Sophie Cayon, Dorien Bradt
​Sound design: Cobra