BOSCH: BEST DO-IT-YOURSELF BRAND

Best Brands / News / Research

Sinds 17 maart weten we welke merken in 2019 de harten en de portemonnee van de Belgen hebben veroverd. In de categorie "Best Do-It-Yourself Brand” van Best Brands 2020 is dat Bosch. Serviceplan, het bureau achter Best Brands, vertelt os waarom het merk een verdiende winnaar is.

Bosch is de duidelijke leider voor Share of Soul binnen de DIY categorie en behaalt ook de op één na hoogste Share of Market, na Levis, wat resulteert in een Best Do-It-Yourself Brand award. Levis neemt de tweede plaats binnen deze categorie in, Kärcher eindigt als derde. Bosch is een Duits ingenieurs- en technologiebedrijf dat in 1886 werd opgericht. De belangrijkste werkgebieden zijn mobiliteit, consumptiegoederen, industriële technologie en energie- en bouwtechnologie. Bosch heeft in België ongeveer 1.500 medewerkers en hecht veel belang aan het opleiden van die medewerkers. Via een aantal projecten krijgen medewerkers de tijd en de ruimte om nieuwe initiatieven te ontwikkelen, elkaar beter te leren kennen en elkaars werk te waarderen, en dit alles terwijl ze opleidingen volgen over de nieuwste producten.

Het creëren van innovatieve producten maakt deel uit van het DNA van Bosch. Bosch barst uit de voegen van een doe-het-zelfmerk en is op weg om een toonaangevende aanbieder van Internet of Things en mobiliteitsoplossingen te worden, danzkij initiatieven als een indrukwekkend systeem dat voorkomt dat een automobilist achter het stuur in slaap valt. Het merk wil economie, ecologie en sociale verantwoordelijkheid combineren en in deze context is klimaatbescherming een van de belangrijkste bekommernissen. Bosch ontwikkelt niet alleen ecologische oplossingen, maar geeft ook zelf het goede voorbeeld. Tegen het einde van 2020 zullen alle 400 locaties wereldwijd hun CO₂-voetafdruk tot nul herleiden, van het ontwerp tot de productie en het beheer.

Een ander bewijs van de innovatieve mentaliteit van het merk is de uitbreiding van de digitale supply chain en het streven om tegen 2021 met behulp van cloud- en platformoplossingen meer dan 85% van het wereldwijde inkoopvolume te verwerken. In de ogen van Bosch zijn gedigitaliseerde supply chains van cruciaal belang om sneller te kunnen voldoen aan de gepersonaliseerde, zeer specifieke eisen van hun klanten.

Tot slot is een van de doelstellingen van het merk om zijn leveranciers over de hele wereld in staat te stellen de productiebehoeften van het bedrijf in real time te bekijken en zo de transportnetwerken te optimaliseren en de CO₂-uitstoot te verlagen. Wereldwijd werken zo'n 37.000 Bosch medewerkers aan de inkoop en logistiek; ze houden ongeveer 280 fabrieken in stand dankzij het dagelijks leveren van meer dan 300 miljoen onderdelen. De veelzijdigheid en het innovatieve karakter van Bosch onderscheiden het bedrijf van de concurrenten en maken het tot het meest gewaardeerde doe-het-zelfmerk van 2020.

OVER BEST BRANDS

Serviceplan en GfK delen dezelfde passie: het bouwen van sterke merken. Merken die zowel economisch als emotioneel presteren.  Een onderzoek onder 5.000 consumenten, waarbij we 350 merken uit 21 verschillende bedrijfssectoren analyseerden, leidde tot een ranglijst met de Best Brands. Met een studie van de emotionele en sociale relaties die consumenten ontwikkelen met uw merk en met de concurrentie, kan uw merk de KPI's van bestaande klanten verhogen, het consumentengedrag beter begrijpen, de klantenwerving en -retentie verhogen en het toekomstige succes vormgeven.

Benieuwd naar de resultaten van uw merk? Aarzel dan niet om contact op te nemen via info@bestbrands.be.