Bpost versterkt leiderschapsteam en zoekt chief commercial officer

Communication / News / People

Om haar positie in de Belgische en internationale pakjeslogistiek te versterken, heeft Bpost beslist om haar leiderschapsteam uit te breiden. Op 1 februari neemt Philippe Dartienne, voormalig CFO en CEO ad interim, eerst van de groep en later van E-Logistics North-America en Eurasia, zijn functie als CFO van Bpost weer op. Daarnaast werd Frank Croket aangesteld als chief digital officer en werd de functie chief commercial officer gecreëerd, waarvoor de zoektocht is gestart.

Het leiderschapsteam van Bpost omvatte een aantal ad-interimfuncties. Om haar ambities waar te maken en een solide toekomst voor de groep uit te bouwen, heeft de groep beslist om het executive committee te versterken.

"Belangrijke factoren waarmee we de transformatie van Bpost kunnen versnellen en onze ambitie kunnen waarmaken, zijn digitalisering, klantgerichtheid en de versterking van onze leiderschapsstructuur met ervaren leiders in hun vakgebied. Bovendien blijven we inzetten op het bevorderen van een cultuur van compliance om als bedrijf ethisch en verantwoord te werk te gaan," zegt Chris Peeters, CEO van bpostgroup.

Philippe Dartienne neemt zijn rol van Group CFO opnieuw op. Dartienne was de afgelopen maanden als CEO ad interim van vitaal belang voor ons bedrijf. Koen Aelterman, momenteel CFO ad interim, gaat aan de slag als CFO bij de business unit Belgium. 

Frank Croket start op 1 februari 2024 als chief digital officer (CDO). Die nieuwe functie vervangt die van chief technology officer (CTO), die werd vervuld door James Edge. Frank Croket maakt de overstap van BCG, waar hij actief was als managing director & partner voor BCG's energy and technology advantage practice. Hij beschikt over internationale ervaring op het vlak van consultancy, leidinggevende CIO- en CTO-functies, realiseerde ook grote bedrijfstransformaties en werkte voor bedrijven als Accenture, Xylos en Nokia.

"Ik ben ervan overtuigd dat Frank de juiste persoon is om onze digitale transformatie naar een volgend niveau te tillen. Hij zal zich ontfermen over datamanagement, digitale transformatie en IT operations," zegt Chris Peeters. 

Vanwege zijn ruime ervaring in dit domein gaat James Edge blijft CEO crossborder global ad interim, met verantwoordelijkheid voor zowel Noord-Amerika als Eurazië, rapporterend aan de Group CEO. De crossborder business omvat Landmark Global, Apple Express, FDM en IMX. De CEO van Bpost heeft ook de tijdelijke verantwoordelijkheid gekregen voor global fulfilment.

Daarnaast werd de nieuwe functie chief commercial officer gecreëerd binnen het executive committee van Bpost. "Een superieure klantervaring en de ontwikkeling van nieuwe activiteiten op basis van de behoeften van de klant zijn immers de belangrijkste factoren voor een succesvolle transformatie en groei. Het aanwervingsproces is gestart," klinkt het bij bpostgroup. ​