Brandhome en Eneco halen de natuur in huis

ENECO_ad_natuur (1)

Crea / News

ENECO_ad_natuur (1)Sinds begin oktober hoor je geregeld mekkerende geiten of kirrende dolfijnen op je radio. De reden? De nieuwste campagne van energieleverancier EnecoBrandhome werkte de campagne uit met als doel Eneco’s propositie op een impactvolle manier over te brengen; Eneco is namelijk een écht groene energieleverancier. Met 100% zelf geproduceerde elektriciteit uit Belgische wind en zon.

Deze propositie vertaalde zich in het nieuwe concept: “De natuur in huis halen? Kan ook makkelijk!”. Je moet namelijk geen dieren in je woonkamer plaatsen om de natuur door je huis te laten waaien. Met energie van Eneco stop je wind en zon in al je huishoudtoestellen. De campagne zal in oktober en november te horen zijn op radio en online en in print zichtbaar zijn. Jef Pelkmans van Brandhome: “Een groene claim is niet uitzonderlijk in de energiemarkt. Toch blijken weinig leveranciers deze ook echt waar te maken. Dat bewijst ook de Greenpeace score waar Eneco met 18/20 ver boven haar concurrenten uitkomt. Met dit concept willen we dus niet louter zeggen dat Eneco groen is, maar het ook op een impactvolle manier binnen laten komen. Want de natuur in huis halen: dat hoeft niet moeilijk te zijn. Je moet enkel de juiste keuzes maken.”

De campagne straalt uit waar Eneco voor wil staan, zegt Kristof Van Genck van Eneco: “Eneco neemt een voortrekkersrol in het energielandschap. Zo ook met onze visie op de toekomst van energie. Deze campagne omarmt onze rol als challenger met een niet alledaagse tone-of-voice."