Brandy produceert klassieke imaging voor Musiq'3

Crea / Media / News

BRANDY JINGLES - MUSIQ'3-01
10 instrumentale generieken uitgevoerd door 80 muzikanten in een van de meest prestigieuze concertzalen van België. De vormgeving voor Musiq’3 is ongetwijfeld de meest uitgebreide Brandy-productie van 2016. Het is het eerste jinglepakket dat de klassieke zender van de publieke omroep RTBF liet produceren.

Brandy creëerde en testte een sonic logo en voor de uitvoering kon het rekenen op het Brussels Philharmonic Orchestra. Met deze vormgeving wil Musiq’3 zich verder profileren als eigentijdse zender die een groot publiek kan bereiken. En het is dus voor het eerst in zijn geschiedenis dat Musiq’3 een beroep deed op een externe partner voor de productie van de netvormgeving. Na een uitgebreide markconsultatie is gekozen voor Brandy. Niet op basis van klassieke referenties, want die had Brandy nog niet, wel op basis van visie en expertise voor het branden van radiomerken.

Tom Van der Biest, creatief directeur Brandy: “De productie van een klassiek pakket verschilt uiteraard van die voor popjingles. Het vraagt een heel andere aanpak en veel meer voorbereiding. Maar het opzet is eigenlijk net hetzelfde: de jingles moeten het station branden en helpen flow te genereren.”

“De jingles voor Musiq’3 zijn de kers op de taart na een heel bijzonder jinglejaar” zegt Diederik Decraene, managing director bij Brandy. “Nooit eerder produceerden wij zoveel jingles op maat voor zowel publieke als commerciële omroepen. Het illustreert de veelzijdigheid van mijn team dat voor elk format de hoogste standaarden hanteert.”

De jingles werden zeer goed onthaald bij de zender en bij de luisteraars. Laetitia Huberti, directeur Musiq’3: “Met deze vormgeving willen we ons doel kracht bijzetten: klassieke muziek toegankelijk maken. Het is muziek die de ramen wagenwijd openzet, maar toch alle credibiliteit heeft die de traditionele klassieke muziekliefhebber verwacht.”