Brandy zet rebranding van JOE op muziek

Crea / News

“Good times, great music”, zo vat JOE voortaan de essentie van het radiostation samen. De nieuwe slogan kreeg de centrale plaats in de sonic branding van JOE. Het gaat meteen om een internationaal project. Sinds 1 september is JOE ook in Nederland nationaal op FM te beluisteren. De opdracht voor de creatie en productie van de sonic branding werd toevertrouwd aan het Brusselse Brandy.

“Geef JOE een premium sound die hier nog nooit eerder te horen was. Met die opdracht kwam de JOE-directie naar ons,” vertelt Tom Van der Biest, creatief directeur bij Brandy. “Dan weet je dat je alle registers kan opentrekken, met live drums, blazers en strijkers. En dat alles overgoten door een moderne productie die zorgt voor een warme maar eigentijdse sound.”

Het pakket onderstreept de authentieke, frisse en volwassen identiteit van de zenders die is gebouwd op een uitgelezen selectie van classics. Diederik Decraene, managing director bij Brandy, legt uit: “Elke jingle is een mini song, die de luisteraar meeneemt van de eerste tot de laatste seconde. En het pakket geeft JOE een zeer sterke herkenbaarheid. Dit zal de JOE-brand zeker een boost geven.”

De jingles gingen vorige vrijdag on air in Nederland, waar JOE zopas een nationale radiolicentie kreeg. In België is het pakket een instrument waarmee JOE aan een permanente en blijvende groei wil werken.

Beluister een aircheck via Soundcloud