Brian Benedik (ex-Spotify) naar AudioValley

News / People

AudioValley, een internationale specialist in digitale-audio-oplossingen, benoemt Brian Benedik, erkend voor zijn expertise op het vlak van monetisering van digitale audio, als strategic advisor.

Brian Benedik doorliep het Executive Program aan Syracuse University en Columbia University en is een doorwinterd internationaal expert op het vlak van digitale audio. Hij werkte meer bepaald als global chief revenue officer voor de wereldwijde streamingdienst Spotify van 2013 tot 2019. Voor zijn komst naar Spotify bekleedde Brian een aantal senior management functies bij grote Amerikaanse audiobedrijven, zoals iHeart Media, Clear Channel of Katz Media Group, een bedrijf voor mediavertegenwoordiging, waar hij zijn loopbaan startte in 1993. Hij keerde later terug naar Katz Media als oprichter/president van Katz Digital, een van de eerste digitale audioplatformen in 2008. Sinds 2019 werkte Brian ook voor marktleider op het vlak van audioboeken Audible, podcastspecialist Sounder.fm, en dit jaar ging hij als VP global revenue aan de slag bij gamingbedrijf Niantic Labs, toonaangevend wereldwijd eigenaar en platform voor augmented reality content.

“Ik ben zeer blij met deze opportuniteit om samen te werken met de AudioValley Groep, pionier op het vlak van digitale audio en een zeer belangrijke speler, die ik tijdens mijn jaren binnen de sector heel wat keren ben tegengekomen. Ik kijk ernaar uit om samen met Alexandre en met het management van de groep te trachten nog meer in te spelen op groeimogelijkheden binnen deze booming markt van digitale audio,” aldus Brian Benedik.

Alexandre Saboundjian, CEO en oprichter, besluit: “Ik ben er trots op dat ik zo’n gerespecteerd expert binnen onze sector mag verwelkomen. Als strategic advisor voor de groep zal Brian ons helpen om onze volgende strategische mijlpalen af te bakenen in de VS en op internationaal vlak. Ik ben ervan overtuigd dat zijn internationale ervaring een grote hulp zal betekenen bij de verdere ontwikkeling van AudioValley als wereldleider inzake monetisering van digitale audio.”