Bridgeneers, bruggenbouwers in een toren

Communication / News

De Remytoren in Wijgmaal. Een iconisch gebouw, met een iconische torenkoepel. In 2008 nam een nog jong bureau, Absoluut, hier zijn intrek op de tweede verdieping. Later volgde de zesde verdieping. In 2020 werd het bureau omgedoopt tot Bridgeneers en kocht men de bovenste verdiepingen van de toren aan, met daarbij een terras-met-adembenemend-uitzicht én de iconische koepel. Tijd voor een Move On! 

Het verhaal van Absoluut begon in 2003, in de oude pastorie van Berlaar, met twee partners. Eén partner verliet het bureau, de andere, Ronny Schildermans, is nog steeds aan het bureau verbonden als partner en creative director. De groei van het bureau weerspiegelde zich in het aantal medewerkers – de teller staat op 65 68 – én in het aantal partners. Naast Schildermans zijn dat strategic director Joris Mateusen, die er snel na de opstart al bijkwam, client service directors Tine van Hove en Piet Schepers, digital director Thomas Klein en marketing director Koen Helsen. Die laatste is er vandaag niet bij, Tine van Hove schuift halverwege mee aan tafel en Thomas Klein is digitaal aanwezig, net als de interviewer van dienst. “We zijn heel klein begonnen,” brengt Ronny Schildermans in herinnering. “Gaandeweg kwamen er de zusterbureaus Absoluut Zulu (2014) en Lake Nimble (2018) bij. Absoluut Zulu was een digitaal bureau, Lake Nimble deed aan marketing consultancy. We zijn eigenlijk gestaag gegroeid, sinds de uitbraak van het coronavirus kwamen er 12 mensen bij. We zijn een buitenbeentje, omdat we bewust niet voor bijvoorbeeld automerken of yoghurtpotjes kiezen. Wij kijken bij elke klant naar wat de meerwaarde kan zijn in de samenleving. Wij kunnen niet met iedereen werken en dat is goed zo. As Sustainable As Possible geldt zowel voor onszelf als onze klanten. 

Een beetje zoals Eduard Remy, de oprichter van het bedrijf naar wie dit gebouw is genoemd, zegt Joris Mateusen: “Hij was erg begaan met zijn medewerkers en zorgde voor allerhande faciliteiten. Wij gaan altijd op zoek naar een meerwaarde. Als je die meerwaarde kunt realiseren, waarom doe je het dan niet? En zo hebben we normaal gezien geen merken van fast moving consumer goods in huis, al zijn privébedrijven de groeipool op dit moment. We werken vaak rond diensten en rond sensibilisering. Welzijn, gezondheid, toerisme maar ook IT en technologie.” Dat zijn sectoren waar de brug tussen privé en overheid niet zo groot is, zegt Thomas Klein: “Inzichten uit de ene sector kan je gebruiken voor een andere. We werkten al voor Barco en Tomorrow Lab. Hoe werk je vervolgens met datametingen rond antivaxers? Dat is een boeiende wisselwerking.” 

[...] LEES HET VOLLEDIGE ARTIKEL IN PUB MAGAZINE


U vindt dit nieuws interessant en bent nog niet ingeschreven op PUBNews en PUB on Saturday? Klik hier, scroll naar beneden en laat uw gegevens achter...

U heeft nog geen full acces-abonnement op PUB? Klik dan hier en doe wat nodig is...