{PUB's Delight} Bridgeneers en de FOD Economie draaien op de volle circulaire toeren

Crea / News

Tik tik. De klok tikt. We verbruiken met z’n allen elk jaar meer grondstoffen en natuurlijke hulpbronnen. Meer dan de aarde in datzelfde jaar kan vernieuwen. Er is dus geen tijd te verliezen, maar vooral: geen grondstoffen te verspillen. De klok tikt. Maar geen paniek! Bridgeneers maakt tijd voor circulair.

Producten, hun componenten en materialen zo lang mogelijk in omloop houden binnen het systeem: zo draait de economie van de toekomst op volle toeren, en zo luidt ook de slogan van deze nieuwe campagne. Circulair ondernemen is immers niet alleen voordelig voor het milieu. Hergebruik van materialen en grondstoffen verlaagt ook de kosten en creëert nieuwe banen én nieuwe markten door het leveren van duurzame producten en diensten aan een groeiende groep milieubewuste consumenten. Maar hoe krijg je onze economie aan het circulair ondernemen? De eindbestemming is duidelijk, nu de juiste weg nog vinden.

Bridgeneers lanceert daarom samen met de FOD Economie de website Tijd voor circulair. De campagne sensibiliseert en ondersteunt zelfstandigen en Belgische kmo's bij hun overgang naar een circulaire economie.

Om te weten waar je naartoe wil, moet je eerst weten waar je vandaag de dag staat. Daarom ligt de focus in de campagne op een zelfevaluatietool. Meer dan 15 minuten heb je als ondernemer niet nodig om via die tool je graad van circulariteit te kunnen beoordelen en vervolgens persoonlijk advies te krijgen. Om ondernemers warm te maken deze tool ook effectief te gebruiken, lanceerde het bureau online onderstaande video.

Credits

Client : FOD Economie 

Agency : Bridgeneers

Strategy : Bridgeneers 

Creation & Design : Bridgeneers 

UX Design : Bridgeneers

UI Design : Antenna 

Development : Antenna

Audio Production Company : Raygun

Sound Design : Raygun

Motion Design : Bridgeneers / Strack.nl

3D Design : strack.nl