Bridgeneers stuurt het coronavirus op pad

Crea / News

In opdracht van het Agentschap Zorg en Gezondheid (WVG) lanceerde Bridgeneers de volgende fase van de coronavaccinatiecampagne - 12-15-jarigen stimuleren om zich ook te laten vaccineren. Alleen zo bereiken we groepsimmuniteit en kunnen we onze vrijheden ook volgend schooljaar behouden. Bridgeneers kreeg hulp van Iwein Segers, vermomd als het coronavirus. Je zou van minder bang worden!

Niemand wil terug naar een jaar geleden. De dalende coronacijfers en ziekenhuisopnames zijn het beste bewijs dat vaccineren helpt om het coronavirus te vertragen. Maar om het virus en alle varianten ook te stoppen in scholen, sportclubs en jeugdbewegingen, is het belangrijk dat 12-15-jarigen zich ook laten vaccineren. Iwein Segers, verkleed als het coronavirus, ging op pad. Via verschillende filmpjes maakt hij duidelijk dat corona nog niet voorbij is en we alert moeten blijven. De boodschap? Je laten vaccineren is het beste plan, zodat corona zich niet opnieuw verspreiden kan. Voor wie toch nog twijfels of vragen heeft, geeft ook kinderarts Petra Schelstraete antwoord in een reeks duidelijke filmpjes.

 Gezien de 12-15-jarigen toestemming nodig hebben van hun ouders om gevaccineerd te worden, worden de filmpjes zowel naar de kinderen als hun ouders ingezet. Naast Facebook, Instagram en YouTube schakelen we voor de jongeren ook TikTok en Snapchat in.